انچه در این مقاله می خوانید
- 1 سازه ال اس اف از جنس فولاد سرد نورد شده می باشد. این سازه به دلیل مزایای فراوان مانند سرعت ساخت بالا، عدم محدودیت در اجرای نما و پلان، قیمت مناسب، سبکی وزن و مقاوم در برابر زلزله و آتش و… مورد توجه مهندسان، پیمانکاران و ساختمان سازان قرار گرفته است.
- 2 ساخت و ساز با ال اس اف
- 3 مراحل نصب و اجرای سازه ال اس اف LSF
سازه ال اس اف از جنس فولاد سرد نورد شده می باشد. این سازه به دلیل مزایای فراوان مانند سرعت ساخت بالا، عدم محدودیت در اجرای نما و پلان، قیمت مناسب، سبکی وزن و مقاوم در برابر زلزله و آتش و… مورد توجه مهندسان، پیمانکاران و ساختمان سازان قرار گرفته است.
اجرای سازه ال اس اف LSF به عنوان مدرن ترین روش ساخت سازه شناخته می شود.
سازه ال اس اف LSF به دو روش نیوزلندی و کانادایی تولید و ساخته می شود. تفاوت این دو روش در نوع آماده سازی و اجرای سازه می باشد.
سازه نیوزلندی توسط دستگاه فرم کت تولید و بر اساس نقشه سازه برش می خورد. در این روش حتی جای پیچ و بولت ها در سازه مشخص است در نتیجه هیچ گونه خطای انسانی در آن وجود ندارد.
در روش کانادایی سازه به صورت سرد نورد شده تولید می شود و سپس به محل اجرای پروژه منتقل می شود و مونتاژ در محل احداث سازه آغاز می شود. هنگام اجرای ال اس اف به روش کانادایی امکان تغییر جزئی در پلان وجود دارد. LSF به دلیل سبکی وزن در برابر زلزله مقاوم است همچنین عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی نیز می باشد.
سازه های ال اس اف هیچ گونه محدودیتی در اجرای نما، نقشه پلان و دکوراسیون داخلی ندارند و می توان از تمامی متریال های روز مانند آجر نما، سمنت برد، سنگ، ترموود، کامپوزیت و… برای نما استفاده نمود. همچنین امکان اجرای روف گاردن یا بام سبز در سازه ال اس اف وجود دارد.
برای دکوراسیون داخلی نیز می توان از انواع متریال مانند کناف، سقف گچی پیش ساخته، چوب، چراغ خطی، پنل های فلزی، صفحات سفالی، دیوار پوش پی وی سی، بتن اکسپوز، آینه دکوراتیو، آجر دکوراتیو، کاغذ دیواری و… استفاده کرد.
ساخت و ساز با ال اس اف
برای اجرای ال اس اف بهتر است قبل اط هر چیز از طریق شماره تماس های موجود در سایت ویراسازه با ما تماس بگیرید.
به طور کل پس از گرفتن مجوز از شهرداری و عقد قرارداد، طراحی نقشه فاز 1 نظیر پلان، نما مقطع انجام و ال اس اف بسته به پلان طراحی شده در کارخانه تولید می شود.
ال اس اف می تواند به دو روش نیوزلندی یا کانادایی آماده می شوند و به محل ساخت منتقل گردد. سپس فونداسیون، سازه ال اس اف و پس از آن به ترتیب نمای خارجی، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، نمای داخلی، درب و پنجره ها و در آخر دکوراسیون داخلی اجرا می شود.
مدت زمان ساخت و اجرای سازه ال اس اف بسیار کوتاه بوده و تنها در مدت 1.5 الی 2 ماه یک ویلای دوبلکس ساخته می شود.
مراحل نصب و اجرای سازه ال اس اف LSF
-
اجرای فونداسیون ال اس اف
دیوارها در سازه پیش ساخته ال اس اف LSF از اجزای عمودی با نام استاد Stud تشکیل شده اند. استاد ها از بالا و پایین به وسیله اجزای افقی با نام رانر Runner متصل می شوند.
شالوده یا فونداسیون سازه ال اس اف به صورت نواری یا گسترده اجرا می شود. رول بولت های درون فونداسیون به شکل های میلگردی یا عصایی در فاصله های معین بسته به نوع بولت ها از ۲۰ سانتی متر تا ۲۴۰ سانتی متر کار گذاشته می شود. فونداسیون باید به نحوی طراحی شود که تمامی بارهای وارده از سازه را به شکل صحیح انتقال دهد.
ابعاد فونداسیون و پی به نوع و ارتفاع ساختمان، مقدار بار وارده و ظرفیت باربری خاک بستگی دارد.
پس از اجرای فونداسیون سازه ال اس اف lsf،تمامی سطح آن توسط عایق های رطوبتی ایزوله می شود.
در مرحله بعدی پروفیل رانر را روی بولت ها قرار داده می شود. سپس بولت ها را از درون سوراخ های رانر رد کرده و از بالا مهره می کنند.
بولت ها هر کدام از آن ها توانایی تحمل ۲۵۰۰ کیلوگرم نیروی فشاری، کششی و خمشی را دارند و در بتن زنگ نمی زنند. پیچ های مورد استفاده در سازه ال اس اف از نوع سرمته ای بالدار می باشند.
-
اجرای اسکلت و دیوار سازه های LSF
در سازه فولادی سبک ال اس اف LSF وظیفه تحمل بار ثقلی و جانبی به عهده ی دیوارها می باشد.
دیوارها در سازه ال اس اف LSF به سه روش مونتاژ درجا، پانلی و جعبه ای اجرا می شوند.
- در روش مونتاژ درجا پروفیل ها به صورت مجزا به محل اجرا منتقل می شوند. در محل اجرا پروفیل ها توسط تکنسین ها از روی نقشه های ارسالی و کدهای درج شده روی نقشه ها و پروفیل ها مونتاژ می شوند.
- در روش پانلی دیوار ها در محل کارخانه سرهم شده و سپس به محل اجرای سازه ال اس اف منتقل می شوند.
- در روش جعبه ای سازه ال اس اف در محل کارخانه به صورت باکس و اتاق مونتاژ می شود. سپس جهت اجرا به محل احداث منتقل و نصب می شوند.
در دیوارهایی که مقاومت جانبی بیشتری نیاز است، از اتصالات بادبندی استفاده می شود. این اتصالات به صورت مورب بین استاد و رانر و به صورت افقی بین استاد ها انجام می شود.
معمولا تمامی دیوار ها در سیستم ال اس اف به صورت باربر طراحی می شوند. در صورت نیاز به دیوارهای جداکننده ممکن است از دیوار dry wall یا دیوار خشک نیز استفاده شود.
-
اجرای سقف ال اس اف
سقف سیستم ال اس اف عموما سبک است. در سازه ال اس اف LSF برای اجرای سقف از تیرچه فلزی با پروفیل های Z یا C استفاده می شود. برای پوشش میان این قطعات می توان با توجه به فواصل تیرچه ها از دال بتنی مسلح استفاده کرد.
سقف نهایی اجرا شده معمولا به شکل شیبدار و با استفاده از خرپا اجرا می شود. در ایران می توان از سقف دال بتنی نیز برای سازه ال اس اف استفاده نمود.
-
عایق بندی یا پوشش دیواره های خارجی و داخلی دیوار و سقف
مرحله چهارم اجرای پوشش خارجی و داخلی سقف و دیوار می باشد.
برای جلوگیری از هدر رفت و تبادل انرژی داخل ویلا با بخش بیرونی آن از انواع عایق بندی سقف و دیوار استفاده می شود.
عایق بندی سازه پیش ساخته ال اس اف به شکل زیر انجام می گردد
- عایق بندی با روش پلی استایرن در دیوارهای داخلی به ضخامت 5 سانتی متر
- عایق بندی با ترکیب فوم یا پشم سنگ همراه با پلی استایرن در دیوار های خارجی
- عایق بندی با فوم پلی یورتان به روش تزریقی
-
مصالح پوششی
می توان از پانل های گچی پیش ساخته و یا پانل های بتن سبک به عنوان مصالح پوشی سازه ال اس اف استفاده نمود.
ویرا سازه نمایندگی طراحی و اجرای صفر تا صد سازه ال اس اف در سراسر ایران می باشد.