صفحه اصلی

معماری پایدار و هدف از طراحی آن

معماری پایدار یکی از تحولات بسیار مهم در حوزه ی معماری است. هدف معماری پایدار طراحی بنا بر مبنای اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.

معماری پایدار یکی از تحولات بسیار مهم در حوزه ی معماری است.

هدف معماری پایدار طراحی بنا بر مبنای اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. توسعه پایدار به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی و بهینه سازی مصرف انرژی مورد توجه معماران قرار گرفته است. این نوع معماری در واکنش به بحران های پیش آمده در دنیای صنعتی و مدرن امروز به شمار می آید.
معماری پایدار آسیب های ناشی از طراحی ساختمان بر منابع انرژی و محیط زیست را کاهش می دهد. ساختمانی که با طراحی پایدار بنا می شود کم ترین ناسازگاری را با محیط زیست دارد.
معماری پایدار که طراحی سبز نیز نام دارد، برخلاف الگوهای رایج ساخت و ساز عمل می کند. معماری پایدار بر طبق طراحی اکولوژی و منطبق با طبیعت طراحی می شود. طراحی سبز مثلثی است که در آن انرژی، اکولوژی و اقلیم سه راس آن را تشکیل می دهند.

بهره‌ وری انرژی و منابع تجدید ناپذیر

می‌ دانیم که آب و بسیاری دیگر از انرژی‌ ها قابل‌ بازگشت نیستند. از یک‌ روی دیگر بسیاری از این فعالیت‌ ها بر پایه منابع تجدیدناپذیر بنا می‌ شوند. درصورتی‌ که قصد استفاده به جا از منابع زیرزمینی، فسیلی، آب و نفت را دارید. اگر برای شما مهم است که کم‌ترین تأثیر را روی محیط‌ زیست بگذارید. باید به سراغ معماری طبیعت‌ گرا بروید که امروزه در حال پیشرفت است و می‌تواند از هر نظر یکی از بهترین و کامل‌ترین گزینه‌های پیش و روی شما باشد.

درصورتی‌ که قصد اجرای پروژه‌ های عمرانی پایدار و دوستدار محیط‌زیست را دارید باید به سراغ مجموعه‌هایی بروید که در این زمینه مجوزهای لازم را از ارگان‌های ناظر دریافت نموده‌ اند. پیش از اجرای طرح و در مرحله قرارداد، تمامی ارکان و توضیحات لازم در خصوص نحوه اجرای این پروژه‌ها را به شما شرح می‌ دهند. در این صورت شما می‌توانید به‌راحتی مجوزهای لازم را نیز دریافت کرده و توجیه اجرای این طرح‌ ها داشته باشید. البته که دولت نیز حمایت‌ های ویژه‌ ای از اجرای طرح‌های بر پایه حفاظت محیط‌زیست می‌ کند.

برای پروژه‌ های اجرایی کارگاهی، شرکتی و بخصوص در بحث تولید این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد. ضمن این که می‌توان ازاین‌گونه پروژه‌ها در تمامی حیطه‌ ها استفاده نمود و معمولاً محدودیت خاصی نیز برای حوزه اجرایی تولیدی، شرکتی و مسکونی ایجاد نمی‌ کنند و یک سرفصل چندمنظوره به شمار می‌ روند.

بررسی ویژگی‌ های کلیدی معماری پایدار

ممکن است این پرسش مطرح شود که ساختمان‌های پایدار چه ویژگی‌های خاصی دارند که این روزها محبوب طراحان، توسعه دهندگان پروژه‌های ساختمانی و همین‌طور پیمانکاران شده‌اند.

موضوع اصلی که معمولاً برای دشمنان معماری پایدار این خواهد بود که آیا این‌ گونه پروژه‌های عمرانی کیفیت لازم را دارند یا خیر؟ باید گفت که بله و به‌ صورت صددرصدی شما در 99 درصد مواقع به‌ شرط اجرای درست می‌توانید پایداری لازم را دریافت کنید. همه چیز در این‌ گونه ساختمان‌ ها به بهترین و استاندارد ترین شکل ممکن انجام می‌ شود. توسعه و معماری پایدار نیازهای اساسی انسان را در سطح وسیعی تأمین کرده و پایداری نیز به معنای زندگی در آینده است.

ارائه پاسخ مناسب به نیازهای بشر در ساختمان‌ های پیش‌ ساخته ال اس اف lsf قابل‌ مشاهده هستند. معمولاً توسط مجری طرح‌ های ساختمان پایدار به شما کاتالوگ توضیحاتی ارائه می‌شود که می‌توانید آن را مطالعه کنید تا نسبت به این مسئله آگاهی کامل پیدا کنید.

طراحی معماری پایدار
طراحی معماری پایدار

ساختمان سبز چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

این روزها در بین معماران و مدیران پروژه‌های عمرانی مدام در خصوص ساختمان سبز صحبت می‌شود. منطقاً اگر دراین‌ خصوص زمینه اطلاعاتی نداشته باشید این پرسش برای شما مطرح می‌شود که به چه مواردی ختم می‌شوند و چه ساختمان‌هایی را می‌توان با این نام‌ها شناخت. معمولاً ساختمان‌هایی که طراحی هوشمندانه دارند و اثر آن‌ها روی محیط‌زیست تخریبی نیست در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.

ساختمان‌های سبز موجب حفظ تمامی منابع طبیعی و عدم مصرف سوخت فسیلی می‌ شوند. در مقابل در یک ساختمان سبز نباید از مواد سمی استفاده شده و همه چیز باید پایداری لازم را داشته باشد. استفاده از انرژی آب به بهترین و بهینه‌ ترین شکل انجام شده، تولید آلودگی به کم‌ترین نرخ می‌رسد و در نهایت کیفیت بالای هوای محیط ساختمان از جمله مسائلی است که باید به آن توجه داشت.

ایجاد طرحی که توجیه اقتصادی داشته باشد و بتوان در آن از مواد بازیافتی استفاده کرد. از جمله دیگر ارکان کلیدی و مهمی است که در ساختمان‌های سبز دیده می‌شود. ساختمان‌ های سبز گزینه‌ ای ایده‌ آل برای مدیرانی بوده که دغدغه محیط‌زیست دارند و در کنار آن می‌خواهند از هزینه‌ های تمام شده یک پروژه عمرانی وسیع یا کوچک بکاهند. این ساختمان‌ها اثرات محیط‌زیستی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم بر هم زدن اکوسیستم، بهبود کیفیت آب‌وهوا و حفظ منابع طبیعی اشاره کرد. مسئله بعدی حائز اهمیت در مورد این ساختمان‌ها هزینه‌ های عملیاتی کم‌ تر بوده، ایجاد بازاری برای محصولات سبز شده و در نهایت بهره‌وری را نیز افزایش می‌ دهند.

مهم‌ ترین اهداف معماری پایدار

در نظر داشته باشید که به‌ هرحال معماری پایدار نیز باید بر اساس اصول و ساختار خاصی انجام شود. در غیر این صورت نه‌ تنها کیفیت لازم را نخواهد داشت. بلکه در درازمدت شما را دچار مشکل می‌کند. ضمن این که در پروژه‌ های عمرانی انرژی‌ های تجدیدپذیر می‌ توانند نقش مهمی را در طراحی و توسعه ظاهری ایفا کنند. مثلاً شما می‌توانید با بهره‌گیری از این منابع، علاوه بر حفظ برودت، یک سبک و متریال جدید نیز پیاده‌ سازی کنید. به‌عنوان نمونه به شما پیشنهاد می‌کنیم که تصاویر شهر جنگلی کشور سنگاپور را بررسی کنید که بر این پایه ساخته شده است و جذابیت بصری فوق‌ العاده‌ ای دارد.

از جمله کلیدی‌ترین و مهم‌ترین اهدافی که در این روش بر پایه انرژی‌های تجدیدپذیر دنبال می‌شود می‌توان به کاهش مصرف منابعی مانند سوخت‌های فسیلی، بهینه‌سازی مصرف منابع تجدیدپذیر و در نهایت بازیافت و یا استفاده مجدد از مصالح ساختمانی اشاره کرد.

همین‌طور کیفیت و عمر مفید ساختمان نیز بالاتر می‌رود که باز هم این موضوع روی روند حفظ محیط‌زیست تأثیر ویژه‌ای دارد. هماهنگی سازه با شرایط اقلیمی مختلف و برآورده کردن نیازهای ساکنین یک ساختمان و استفاده از انرژی‌های طبیعی از جمله مهم‌ترین مواردی است که حتماً در این روش ساخت‌وساز باید رعایت گردد.

چرا معماری پایدار آینده است؟

جالب است بدانید که در حال حاضر ساختمان‌ها بیش از 40 درصد گازهای سمی اطراف کره زمین را تولید می‌کنند. دولت‌ ها به فکر تغییر این نرخ و کاهش آن هستند و قطعاً در این مسیر یکی از مهم‌ترین استانداردها بهره‌گیری از ساختمان‌های سبز می‌ باشد. در صورتی‌ که شما هم قصد اجرای این پروژه‌ها را دارید باید به سراغ روش‌های استانداردی بروید که در نظر گرفته شده‌اند و مورد تأیید حکومت یک کشور و سازمان‌های نظام‌مهندسی هستند. در مقابل باید بدانید که اصلی‌ترین تمرکز در این پروژه‌ها کاهش تأثیرات منفی و تخریبی انسانی روی زیست‌محیطی است که در آن زندگی می‌کند.

به طبع حفاظت از منابع طبیعی، کاهش مصرف انرژی، حفاظت از اکوسیستم‌ها و تنوع زیست‌محیطی، بهبود کیفیت آب‌وهوا مهم‌ترین مواردی است که حتماً در پیکربندی یک ساختمان باید به آن‌ها دقت شود. مواد تجدیدپذیر معمولاً شامل کنفکر، پلاستیک‌های معمولی و زیستی نوآورانه می‌شوند که حتماً در این ساختمان‌ها استفاده خواهند شد. مزیت‌های اقتصادی فراوانی که در این پروژه‌ها وجود دارد مدیران توسعه را مجبور می‌سازد که معمولاً اصلی‌ ترین آن کاهش هزینه‌ های طولانی‌ مدت خواهد بود. ساخت یک سازه با مصرف انرژی کم‌ تر در زمستان و تابستان در حال حاضر بیش از چیزی که فکرش را می‌کنید برای مدیران پروژه‌ ها اهمیت اقتصادی دارد.

هزینه اجرای معماری پایدار
هزینه اجرای معماری پایدار

چالش‌ های پیش رو

البته یکی از مشکلاتی که در این روش‌ های اجرایی این پروژه های ساختمانی مطرح می‌شود هزینه خواهد بود. اما به طبع این هزینه‌ها با یک سری حمایت‌ها از سوی دولت می‌تواند تا حد زیادی حل شود. عموم مردم هم بر این باور هستند که هزینه این قبیل ساخت‌وسازها فوق‌العاده بالا است که باید بگوییم چنین نیست. برعکس این موضوع همیشه درست نیست و شما به‌ راحتی می‌توانید یک برآورده هزینه هم داشته باشید تا در مورد همه چیز کاملاً مطمئن شوید. پایداری این معماری فوق‌العاده بالا بوده و آینده محسوب می‌شود.

تغییرات آب‌ و هوایی به‌ زودی کشورها را به سمت‌وسویی می‌برد که صرفاً مجوز ساخت این‌گونه پروژه‌های عمرانی را به پیمانکاران بدهند. چه‌ بهتر که شما بتوانید از همین حالا سرمایه‌گذاری در این حیطه انجام دهید و طرحی احیا کننده برای ایجاد عدالت اجتماعی داشته باشید. در تمامی پروژه‌ های عمرانی موضوع مهمی که وجود دارد چالش‌های تأمین مصالح است. این موضوع در مورد این‌گونه پروژه‌ های عمرانی تا حد زیادی بخصوص در طول یک دهه اخیر کنترل شده است. مراکز زیادی در حال حاضر خدمات ساخت و طراحی ساختمان‌های سبز را به شما در داخل ایران می‌ دهند.

مهم‌ ترین کاربرد ها

حال که در مورد مزیت‌ های این روش اجرایی خواندیم، لازم است اشاره‌ ای داشته باشیم به این موضوع که آیا می‌توان پروژه‌های ال اس اف LSF را در تمام مقاصد مورداستفاده قرار داد. باید بگوییم که محدودیت خاصی در نحوه اجرای این پروژه‌ها در 99 درصد ساختمان‌ها وجود ندارد. البته لازم است که با یک مجری طرح معتبر دراین‌خصوص مشورت کنید و راهنمایی‌های لازم را نیز دریافت نمایید. به‌راحتی می‌توانید با استفاده از روش ساختمان پایدار انواع پروژه‌های عمرانی:

  • ویلایی در نقاط مختلف کشور
  • کارخانه‌ها و سازه‌های صنعتی و تولیدی
  • ساخت شهرک‌های مسکونی و تجاری
  • پلان‌های نیم‌طبقه در برخی ساختمان‌ها
  • ساخت پارتیشن برای سقف‌های کاذب در پروژه‌های عمرانی وسیع

در مقابل این سازه‌ ها برای مستحکم کردن، بهینه‌کردن هزینه‌ها و همین‌طور بالابردن سرعت کار بهترین و ایده‌آل‌ترین گزینه قابل انتخاب هستند.

لینک کوتاه این مقاله

مقالات مرتبط

سازه ال اس اف از جنس فولاد سرد نورد شده می باشد. این سازه به دلیل مزایای فراوان مانند سرعت ساخت بالا، عدم محدودیت در اجرای نما و پلان، قیمت مناسب، سبکی وزن و مقاوم در برابر زلزله و آتش و… مورد توجه مهندسان، پیمانکاران و ساختمان سازان قرار گرفته است.

خانه های پیش ساخته انواع مختلفی دارند. خانه های پیش ساخته ممکن است از جنس بتن سبک یا سیستم های قاب های سبک فولادی سرد نورد شده ال اس اف باشند. در ایران عمدتا به اشتباه به سازه های اسکان موقت خانه های پیش ساخته کانکسی گفته می شود. میان خانه های کانکسی پیش ساخته با سازه پیش ساخته ال اس اف lsf تفاوت فاحشی وجود دارد.

اکثر افراد تصور می کنند که ویلاهای پیش ساخته، همان کانکس های سفارشی هستند که نامشان عوض شده است، اما در واقع اینگونه نیست و تفاوت زیادی بین ویلای پیش ساخته و کانکس سفارشی وجود دارد. ویلا پیش ساخته ال اس اف LSF با پیشرفت تکنولوژی در عرصه ساختمان سازی شکل گرفته است.

همکاری با ویرا سازه

شما مهندسین، پیمانکاران، و طراحان عزیز میتوانید با توجه به نیاز بازار صنعت ساختمان از ویژگی ها و خدمات مجموعه ویراسازه در زمینه سازه های ال اس اف استفاده کرده و با مجموعه ما همکاری کنید .

تماس مستقیم با 09192191091