صفحه اصلی

کاربرد ال اس اف LSF در معماری

معماری سازه ال اس اف به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته، در زمینه صنعتی سازی ساختمان مطرح و اجرای آن ها مورد استقبال قرار گرفته است. طراحی سازه ال اس اف بسیار مقاوم در برابر زلزله می باشد

انچه در این مقاله می خوانید

یکی از معضلات بزرگ ساختمان سازی هزینه، انرژی و زمان زیادی است که برای آن صرف می شود. در طراحی ساختمان های جدید به معماری همسو با اقلیم توجه بسیاری می شود. با پیشرفت تکنولوژی، ساختمان ها در راستای طراحی مطلوب تر و کارایی بیشتر طراحی می گردند. سازه های فولادی قاب سبک ال اس اف LSF یکی از معماری های همسو با طبیعت می باشد.

معماری سازه ال اس اف به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته، در زمینه طراحی ساختمان و اجرای آن مورد استقبال قرار گرفته است. سازه ال اس اف بسیار مقاوم در برابر زلزله می باشد. می توان ساختمان های قدیمی و غیر مقاوم را با سازه ال اس اف باز سازی و مقاوم سازی نمود. برای ساخت و طراحی ویلا در تمام اقیلم ها مانند ال اس اف در شمال، گیلان، مازندران، گلستان، بندر انزلی، رامسر، تنکابن یا مناطق خشک تر مثل شهرک های ویلا سازی در تهران و البرز کرج مانند سهیلیه، کوهسار، کردان، زعفرانیه، برغان، مهرشهر و… می توان از ال اس اف بهره برد.

مقایسه سازه ال اس اف LSF با سازه بتنی و فولای را از اینجا بخوانید.

شرکت ویرا سازه نماینده ی تخصصی ساخت سازه های فولادی سبک ال اس افLSF و ارائه دهنده ی خدمات در زمینه ی طراحی، ساخت و اجرا در تمامی نقاط کشور نظیر اجرای ال اس اف در شمال می باشد.

طراحی معماری سازه ال اس اف
طراحی معماری سازه ال اس اف

سازه ال اس اف

ال اس اف سازه ی پیش ساخته و سبکی می باشد که بر اساس طرح و نقشه معماری ساختمان، در محل کارخانه تولید می شود. سپس در محل ساختمان با استفاده از پیچ و مهره ها و سایر اتصالات نصب و برپا می گردد. سازه ال اس اف LSF از ورق گالوانیزه با عرض پروفیل متغیر ۸۹ تا ۳۰۸ میلی متر تولید می شود. سازه ال اس اف به عنوان جایگزین سازه های فلزی، فولادی، بتنی، آجری و چوبی که در ساختمان سازی به کار برده می شود.

برای خواندن اتصالات سازه ال اس اف کیلیک کنید.

تاریخچه سیستم ال اس اف LSF

تاریخچه استفاده از فولاد نورد سرد در ساختمان به بیش از ۱۵۰ سال پیش باز می گردد. با وجود ساخت و ساز گسترده در این صنعت، تحقیقات آکادمیک فولاد سرد نورد در سال های ۱۹۵۰ میلادی و با انتشار اولین ویرایش ضوابط طراحی، توسط موسسه آهن و فولاد آمریکا ASIS رونق بیشتری گرفت.

استفاده از مقاطع فولادی سرد نورد، به دلیل گستردگی مقاطع، سبکی وزن، سهولت اجرا و به سرعت در ایالات متحده آمریکای شمالی ، اروپا و شرق آسیا گسترش یافت. در ایران استفاده از سازه ال اس اف در سال ۱۳۵۰ و بعد از آن توسط شرکت های خارجی صورت می گرفت. امروزه تولید، طراحی و اجرای سازه ال اس اف توسط شرکت های ایرانی معتبر صورت می گیرد.

شرکت ویرا سازه با هدف ساخت خانه هایی مقاوم در کمترین زمان و بالاترین کیفیت تلاش خود را معطوف به بهره گیری از این تکنولوژی هوشمند ساختمانی نموده است. در حال حاضر شرکت معماری ویرا سازه به عنوان یکی از برترین شرکت های سازنده ساختمان های ال اس اف در تمامی نقاط ایران ارائه خدمات می نماید.

برای خواندن ال اس اف چیست طراحی محاسبات و اجرای آن کیلیک کنید.

سازه فولادی ال اس اف در معماری

سیستم قاب های سبک فولادی Light weight Steel Frames با نام اختصاری LSF از مقاطع سرد نورد شده فولادی CFS به نام cold formed steel ساخته می شود. برای محافظت از فولاد این سازه در مقابل زنگ زدگی و خوردگی از آلیاژ روی به ضخامت ۴۰ تا ۱۲۰ میکرون استفاده می شود.

معماری ال اس اف در دیوار های باربر

سیستم قاب سبک فلزی ال اس اف، در قالب کلی سیستم های دیوار باربر قرار می گیرد. عناصر باربر متشکل از مقاطع منفرد یا ترکیبی و عمدتا c یا u شکل می باشند. دیوارها از اجزای عمودی c شکل استاد به فواصل ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر در بالا و پایین داخل اجزای افقی u شکل رانر یا تراک مهار می شود.

معماری ال اس اف در سقف

اجزای باربر سقف با استفاده از مقاطع منفرد و یا ترکیبی u ,c و z شکل می باشد. سقف نهایی نیز غالبا به صورت شیب دار و با استفاده از خر پاهای متشکل از پروفایل های سرد نورد اجرا می گردد.

اتصالات معماری ال اس اف

اتصالات در سیستم قاب سبک فلزی معمولا به صورت سرد و با پیچ های سر مته ای انجام می شود. در مواردی امکان استفاده از انواع اتصالات دیگر مثل پیچ و مهره، پرچ یا جوش نیز مقدور می باشد.

دلایـل استفـاده از LSF در معماری

نیاز رو به رشد مسکن، احداث شهرک های ویلایی و شهرهای جدید با توجه به سرعت، کیفیت ساخت و صرفه جویی در مصرف انرژی زمینه ورود تکنولوژی ال اس اف را در صنعت ساختمان فراهم نمود. این سیستم نسبت به سیستم های متعارف ساختمانی مثل سازه فلزی و بتنی به دلیل ویژگی های منحصر بفرد خود توانست توجه کارفرمایان، مهندسین و مجریان این صنعت را به خود جلب نماید.

سیستم LSF به دلیل بالا بردن سرعت اجرا در تولید، کیفیت ساخت، سبک سازی، همسو بودن با محیط زیست توانسته است جایگاه ویژه ای در انبوه سازی و صنعت ساخت و ساز کسب نماید. استفاده از سیستم ال اس اف LSF علاوه بر افزایش سرعت اجراء به میزان حداقل دو برابر، منجر به ۴۰ درصد کاهش مصرف فولاد در پروژه ها خواهد شد. به دلیل کاهش زیاد وزن و اتلاف اندک مصالح نسبت به شیوه های سنتی، این سیستم گزینه مناسبی برای انبوه سازی سازه بشمار می آید. همچنین به دلیل وزن کم ساختمان، این سیستم به عنوان یکی از گزینه های مناسب برای کشورهای زلزله خیز مثل ایران به شمار می آید.

بیشتر بخوانید: بتن سبک در سازه های ال اس اف

رفتـار سیستم ال اس اف LSF و انتقال نیروهـا

  • بارهای ثقلی

تمام بارهای ثقلی توسط المان های سقف به المان های باربر وارد می شوند. بارهای ثقلی نهایتاً توسط پی به زمین انتقال می یابند.

  • بارهای جانبی

با مهار کردن قاب ها در ساختمان می توان مقاومت سازه را در برابر نیروهای جانبی بیشتر نمود. در این سیستم ساخت، مهار قاب ها و یا پانل هایی که بادبندی شده اند، به نام دیوارهای برشی شناخته می شود. دیوار برشی عنوان شده در سازه ال اس اف با دیوار بتنی مسلح که در سیستم های بتنی استفاده می شود یکسان نیست. دیوار برشی در سازه ال اس اف یک نام عمومی است که برای دیوارهای مهاربندی شده استفاده می گردد.

مراحل طراحی و اجرا سـاختمـان بـا سیـستـم ال اس اف LSF

مراحل اجرا معماری ال اس اف
مراحل اجرا معماری ال اس اف

نحوه ی طراحی صفر تا صد ویلا با سازه ال اس اف از اینجا بخوانید.

  • طراحی

با توجه به نقشه های معماری ال اس اف، موقعیت اجزا باربر افقی و قائم در اولین مرحله انتخاب می شود. در مرحله بعد مدل سازه و بارگذاری آن توسط نرم افزارهای مربوطه انجام می شود. سپس طراحی اعضا سازه ای و غیر سازه ای مطابق آیین نامه ها و دستورالعمل ها انجام می شود. نتیجه محاسبات به صورت نقشه های سازه ای، نقشه های ساخت و جدول تولید برای استفاده های بعدی ارائه می گردد.

  • تولید

ورودی دستگاه های تولید کننده ال اس اف، رول فرمینگ ورق گالوانیزه با عرض و ضخامت های مختلف می باشد. خروجی دستگاه شامل، اجزا قاب سبک فلزی، استاد و رانر می باشد.

  • فونداسیون

جهت انتقال و توزیع نیروهای وارده از سازه به خاک، از پی های نواری و یا پی های گسترده استفاده می شود. در پی های نواری جهت تأمین بستر مناسب برای دیوارهای غیر باربر، معمولا از دال بتنی در کف ساختمان استفاده می شود.

  • اتصال قاب سبک ال اس اف به فونداسیون

جهت اتصال اسکلت ساختمانی به فونداسیون از میل مهار Anchor Bolt و اتصال نگهدارنده پایین بادبندها Holdown استفاده می شود.

  • قاب سازی دیوارهای باربر در ال اس اف

استاد به عنوان عنصر باربر در دیوار به فواصل ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر و رانر به عنوان کلاف کننده ابتدایی و انتهایی استاد به کار می رود. تولید پنل های دیواری توسط دستگاه های مخصوص پنل سازی در کارخانه و یا به صورت دستی در محل کارگاه مطابق نقشه های اجرایی انجام می پذیرد.

  • نصب دیوارهای باربر

دیوارهای باربر توسط مهار کننده های موقت در محل مشخص طبق نقشه نصب می گردند. میل مهار پی در این مرحله به دیوارهای باربر متصل می شود.

  • نصب مهاربند و اتصالات مربوطه

مهاربندها همزمان با اجرای دیوار های باربر اجرا می شوند. مهاربندها متشکل از صفحات برشی می باشند و همزمان با اجرای پوشش دیوارها انجام می شوند. در این مرحله اتصالات لازم مانند HOLDOWN باید نصب گردند. دیوارهای برشی نیز همزمان با اجرای دال سقف اجرا می شوند.

  • نصب المان های باربر سقف

اجزای باربر سقف به فواصل ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر مطابق نقشه های اجرایی به همراه اتصالات استاد ها و یا نعل درگاه ها Header نصب می شود. در بام ها معمولا از خرپاهای شیب دار جهت پوشش سقف استفاده می کنند.

  • پوشش سقف ها

پوشش سقف ها در معماری سازه ال اس اف به صورت خشک و یا بتن درجا اجرا می گردد.

بیشتر بخوانید: بتن سبک سازه ای در سازه های ال اس اف

  • اجرای دیوارهای غیر باربر

اجرای دیوارهای غیر باربر باید بعد از اجرای سقف انجام شود. همچنین تمهیداتی برای جلوگیری از مداخله این دیوارها در باربری ثقلی و جانبی سازه اتخاذ می شود.

  • پوشش دیوارهای خارجی و نما

برای پوشش خارجی دیوارها می توان از  انواع نماهای سنتی و مدرن با انواع ملات به صورت خشک و تر استفاده نمود. از جمله نماهای قابل اجرا در سازه های ال اس اف می توان به نمای ترموود یا چوب ترمو، کامپوزیت، چوب پلاست، چوب، آجر، سمنت برد، مینرال و… اشاره نمود.

  • اجرای تاسیسات

لوله های تاسیسات مکانیکی و الکتریکی، از محل سوراخ استادها که در فرآیند تولید ایجاد شده است عبور داده می شوند. همچنین عدم تماس تاسیسات مکانیکی و الکتریکی با مصالح ساختمان عمر مفید تاسیسات و عملکرد آنها را بهتر می کند. در سازه های ال اس اف نگهداری و تعمیرات تاسیسات به راحتی مقدور می باشد.

  • عایق بندی

فضای خالی موجود در بین دیوارها و سقف ها مکان مناسبی جهت استفاده از انواع عایق های حرارتی و صوتی مدرن و سنتی می باشد.

  • پوشش دیوارهای داخلی و سقف در سازه ال اس اف

برای پوشش دیوارهای داخلی از انواع ورقه های تخته گچی یا بتن سبک استفاده می شود. جهت پوشش سقف از انواع تایل ها متعارف استفاده می شود. ویرا سازه اولین تولید کننده ی بتن سبک برای سازه ال اس اف می باشد.

برای ساخت ویلا و مشاوره می توانید از کارشناسان متخصص و مجرب ما در این امر کمک بگیرید. شرکت ویرا سازه بهترین همراه و راهنما برای شماست. ویرا سازه نماینده سازه های ال اس اف در خدمت شما مشتریان عزیز می باشد.

پوشش دیوار ال اس اف
پوشش دیوار ال اس اف

قیمت ال اس اف

برای قیمت ساخت و طراحی معماری سازه ال اس اف LSF با تیم فنی مهندسی ویرا سازه مشورت نمایید. برای برآورد دقیق قیمت ابتدا در سایت درخواست خود را ثبت نمایید. مهندسین ما بعد از مشاهده و بررسی دقیق پروژه و خواسته های کارفرما می توانند قیمت تمام شده را طبق متره و برآورد به کارفرما اعلام کنند.

 

لینک کوتاه این مقاله

مقالات مرتبط

سازه ال اس اف از جنس فولاد سرد نورد شده می باشد. این سازه به دلیل مزایای فراوان مانند سرعت ساخت بالا، عدم محدودیت در اجرای نما و پلان، قیمت مناسب، سبکی وزن و مقاوم در برابر زلزله و آتش و… مورد توجه مهندسان، پیمانکاران و ساختمان سازان قرار گرفته است.

خانه های پیش ساخته انواع مختلفی دارند. خانه های پیش ساخته ممکن است از جنس بتن سبک یا سیستم های قاب های سبک فولادی سرد نورد شده ال اس اف باشند. در ایران عمدتا به اشتباه به سازه های اسکان موقت خانه های پیش ساخته کانکسی گفته می شود. میان خانه های کانکسی پیش ساخته با سازه پیش ساخته ال اس اف lsf تفاوت فاحشی وجود دارد.

اکثر افراد تصور می کنند که ویلاهای پیش ساخته، همان کانکس های سفارشی هستند که نامشان عوض شده است، اما در واقع اینگونه نیست و تفاوت زیادی بین ویلای پیش ساخته و کانکس سفارشی وجود دارد. ویلا پیش ساخته ال اس اف LSF با پیشرفت تکنولوژی در عرصه ساختمان سازی شکل گرفته است.

همکاری با ویرا سازه

شما مهندسین، پیمانکاران، و طراحان عزیز میتوانید با توجه به نیاز بازار صنعت ساختمان از ویژگی ها و خدمات مجموعه ویراسازه در زمینه سازه های ال اس اف استفاده کرده و با مجموعه ما همکاری کنید .

تماس مستقیم با 09192191091