انچه در این مقاله می خوانید
- 1 ال اس اف LSF به سازه های فولادی سبک گفته می شود. سازه ال اس اف به صورت قطعاتی پیش ساخته به محل احداث فرستاده و در آن جا با استفاده از نقشه از پیش تعیین شده به یک دیگر متصل می شوند.
- 2 تاریخچه سازه های فولادی سبک
- 3 مقاوم سازی با LSF
- 4 نحوه اجرای سازه ال اس اف LSF
- 5 استانداردهای طراحی LSF
- 6 مقاطع فولادی جدار نازک سرد نورد
- 7 سازه ال اس اف از طراحی تا اجرا
- 8 قیمت ویلای پیش ساخته ال اس اف
ال اس اف LSF به سازه های فولادی سبک گفته می شود. سازه ال اس اف به صورت قطعاتی پیش ساخته به محل احداث فرستاده و در آن جا با استفاده از نقشه از پیش تعیین شده به یک دیگر متصل می شوند.
ال اس اف در کارخانه ها تولید و در محل با استفاده از پیچ های سر مته ایی، بولت ها و… به یکدیگر متصل می شود. ورق های گالوانیزه این سازه با ضخامت ها و عرض های متفاوتی بسته به نوع ساختمان تولید می شوند. LSF جایگزین بسیار مناسبی برای ساختمان های بتنی و فلزی می باشد.
سیستم LSF به عنوان یک تکنولوژی نوین ساختمانی در کشور ما شناخته شده است. ال اس اف LSF یک سیستم ساختمانی سبک و مقاوم در برابر زلزله می باشد. اسکلت اصلی سازه ی LSF از اجزای فولاد گالوانیزه سرد نورد شده تشکیل شده است. مقاطع فولادی جدار نازک مجموعه ای از مقاطع فلزی سرد نورد شده می باشند که در ساخت آن ها از ورقه های فولادی با روش Roll Forming استفاده شده است. LSF به دلیل کاهش وزن پایه های ساختمان قابلیت اضافه بنا یا اضافه اشکوب را دارا می باشد. سازه LSF به دلیل سرعت بالای اجرا با ارائه راهکار های کارآمد در کنار ساختمان های قدیمی قرار می گیرد و با هر نوع مصالح و دکوراسیونی مطابقت دارد. اجرای این سازه زمان خیلی کمی را جهت نصب صرف می کند.
بیشتر بخوانید: اضافه طبقه و اضافه اشکوب با ال اس اف
شرکت ویرا سازه نماینده و مجری تخصصی سازه های فلزی سبک ال اس اف در سراسر کشور ایران آماده ی اجرای پروژه های شما می باشد. انجام کلیه امور طراحی و اجرا صفر تا صد LSF، کیفیت و قیمت مناسب تنها بخشی از خدمات شرکت مهندسی ویرا سازه می باشد.
قاب سبک فولادی LSF یا Lightweight Steel Framing یک سیستم ساختمانی برای اجرای ساختمانهای کوتاه مرتبه و میان مرتبه حداکثر تا ۵ طبقه می باشد. این سیستم مورد تایید سازمان نظام مهندسی ایران می باشد.
تاریخچه سازه های فولادی سبک
قدمت سازه های ال اس اف به حدود 100 سال پیش در آمریکا و انگلستان باز می گردد. این سازه برای اولین بار در آمریکا در سال 1850 تولید شد اما تا سال 1964 پیشرفت چندانی نداشت تا اینکه استاندارد ها و ضوابط آن پایه ریزی شد. در آن زمان این روش ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفت.
مشاهده نمایید: تاریخچه ی سازه های سبک فولادی ال اس اف LSF
سرعت پیشرفت این سازه ی پیش ساخته به بعد از تعیین استاندارد ها در دانشگاه کرنل دچار تحول عظیم شد. این سازه استحکام بالایی دارد و در برابر زلزله بسیار مقاوم است. از دیگر مزایای استفاده از این سازه سبک بودن، ساخت سریع، مصالح باکیفیت، طراحی های زیبا، صرفه جویی در وقت و انرژی، قابلیت نصب و اجرا در هر مکان و… اشاره نمود.
مقاوم سازی با LSF
سیستم سازه ال اس اف lsf یک سیستم از پیش طراحی شده و پیشرفته است که در ساخت ساختمان ها، اداره ها، ویلا ها، سوله ها و… کاربرد دارد. بلایایی طبیعی مانند سیل و زلزله همه ساله زندگی افراد زیادی را به خطر می اندازند، بیشتر مرگ و میر های ناشی از زلزله به دلیل بار های مرده ساختمان است. بار مرده در حقیقت همان مصالح ساختمانی و بارهای ثقلی ثابت یا وزن سازه است که در ساخت آپارتمان به کار می رود. ال اس اف به دلیل یکپارچگی در ساخت و مصالح با کیفیتی که در آن ها به کار میرود این گونه خطرات را ندارد.
به دلیل دارا بودن مزایای متعدد، استفاده از آن رشد چشمگیری داشته است. عملکرد مناسب در برابر بار زلزله جز کلیدی ترین ویژگی های این سازه می باشد. برتری سازه ال اس اف LSF به دلیل مقاومت بالای آن در برابر زلزله، کاهش هزینه ساخت، افزایش پایایی و ماندگاری ساختمان، سبک بودن سازه، سرعت فوقالعاده اجرا و… است.
نحوه اجرای سازه ال اس اف LSF
در مرحله اولیه ی کار یک طرح شماتیک و اولیه که مقاومت های باد و زلزله و ضخامت ستون ها و تیر در آن تعریف شده باشد و ماکتی از ساختمان مورد نظر کارفرما ساخته می شود.
در این طرح تمام راه های اتصالی آب و برق و فاضلاب در حقیقت همان تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به ساختمان مشخص شده است.
بعد از این مرحله نوبت به پی ریزی و اجرای اسکلت سازه می رسد.
سپس دیوارهای ساختمان ساخته و داخل این فضا را با بتن سبک پر می کنند که عایق خوبی برای انرژی و صدا باشد.
مرحله ی بعدی پوشش های خارجی و داخلی سقف می باشد.
در مرحله ی آخر تاسیسات برقی، مکانیکی اجرا و درب و پنجره نصب می شوند.
مشاهده نمایید: روش های ساخت و اجرای سازه های ال اس اف LSF
استانداردهای طراحی LSF
نخستین استاندارد اولیه توسط آيين نامه معتبر بين المللی AISI به ثبت رسید. به دلیل کیفیت مناسب در ساخت سازه پیش ساخته ال اس اف همچنین سرعت بالا و مقاومت زیاد آن در برابر زلزله از آن در کشورهای همچون انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا، ژاپن و… استفاده میشود.
در سال های گذشته استفاده از سازه های سبک فولادی LSF، رشد داشته است. پیشرفت این سازه ی پیش ساخته در آینده ای بسیار نزدیک سرعت بیش تری خواهد گرفت. در ایران و در کل جهان از ال اس اف ها برای ساخت خانه ها و ساختمان های پیش ساخته استفاده می گردد.
مقاطع فولادی جدار نازک سرد نورد
مقاطع فولادی جدار نازک در اصل یک مجموعه مقاطع فلزی سرد نورد شده میباشند که در ساخت آنها از ورقههای فولادی نازک و Roll Forming استفاده شده است. در سازه هایی که از ال اس اف LSF استفاده میکنند، اغلب سقف از نوع شیبدار است و در ساخت آن خرپاهای فلزی به کار می رود.
دیگر بخش های سازه نیز از پروفیلهای سرد نورد ساخته شدهاند. این پروفیل ها را با کاشی، رنگ، سنگ، pvc، کامپوزیت و مواد دیگر در طراحی نمای ساختمان، پوشش می دهند. داخل ساختمان نیز تفاوتی با دیگر سازه ها نظیر سازه بتنی، فلزی، آجری و ساختمانی که به روش معمول و سنتی ساخته شده است وجود ندارد. همچنین از عایق های صوتی و حرارتی خیلی قوی در داخل دیوار استفاده میشود تا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود.
سازه ال اس اف از طراحی تا اجرا
با وجود بلایا و حوادث طبیعی، ضرورت های اقتصادی و افزایش جمعیت و تقاضا، صنعت ساخت مسکن به سمت استفاده از مصالح با هدف سبک سازی، سریع سازی و صرفه جویی در انرژی حرکت کرده است. از آن جایی که کشور ایران روی کمربند فعال زمین لرزه واقع شده است لذا سبکی ساختمان به روش های نوین از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
سازه ال اس اف LSF یک سیستم پیشساخته ساختمانی است که طی دو دهه اخیر در بسیاری از نقاط جهان برای تولید انبوه مسکن به کار رفته است. سازه LSF از مقاطع فولادی جدار نازک باز تشکیل شده است. این مقاطع با انجام عملیات سرد نورد بر روی ورق های نازک فلزی ساخته میشوند.
مراحل اجرای سازه ال اس اف
حدود 70 درصد از بخش عمده ی کار توسط شرکت ساخته میشود. نخست شالوده یا فونداسیون به صورت نواری یا گسترده کار گذاشته می شود. سپس پیچ های انتظار در داخل پی به صورت میلگردی یا عصایی در فاصله های مشخص کار گذاشته می شوند.
پی و شالوده باید به نحوی طراحی شود که تمام فشار های وارده را به طرز درستی به زمین منتقل کند. ابعاد و اندازه ی شالوده به نوع و ارتفاع ساختمان، مقدار فشار وارده و ظرفیت خاک بستگی دارد.
طبق محاسبه های انجام شده توسط مهندسان متخصصان این حوزه به دلیل سبکی وزن این سازه، در ساختمان های کوچک و تک طبقه، نیازی به پی ریزی ساختمان نمی باشد. در ساختمان های دو طبقه و یا بیشتر، باید پی ریزی انجام شود. در احداث شالوده و فونداسیون هیچ گونه محدودیتی در ارتباط با توپوگرافی، جنس و شیب زمین وجود ندارد. این سازه در هر زمان و مکانی قابل اجراست.
قیمت ویلای پیش ساخته ال اس اف
برای تعیین قیمت ویلای ال اس اف موارد زیادی نظیر طراحی، ابعاد و اندازه، تعداد طبقات، مصالح، محل نصب و اجرا و… دخیل هستند. این یک اشتباه بزرگ و فاحش است که می گویند هزینه ساخت اسکلت بتنی یا فلزی در یک سازه کمتر از هزینه ی سازه سبک LSF است. در کل ویلای پیش ساخته LSF همانطور که در بالا اشاره شد مزیت های زیادی نسبت به ویلاهایی بتنی، فلزی و آجری دارد. قیمت آن با توجه به سرعت بالای اجرای سازه بسیار مناسب است و میتواند یکی از گزینه ها برای خرید یا ساخت ویلا باشد.
در یک محاسبه مهندسی برای به اجرای اصولی کار طبق آیین نامه مربوط به بحث بتن، فولاد و تکنیک های اجرایی، معمولا هزینه ی ساخت اسکلت های بتنی یا فولادی با شرایطی مشابه نسبت به سازه پیش ساخته ال اس اف حدود ۱۰درصد بالاتر می باشد.
تاثیر زمان اجرا در بالا رفتن قیمت سازه
مدت زمان اجرای سازه تاثیر زیادی در هزینه ی ساخت سازه اسکلت بتنی و فولادی دارد. عملیات اجرای اسکلت بتنی حدودا ۵ برابر زیادتر از سازه پیش ساخته ال اس اف است.
شرکت فنی و مهندسی ویرا سازه نمایندگی طراحی و اجرای سازه های ال اس اف در سراسر کشور نظیر تهران، کرج، گیلان، مازندران، گلستان، مشهد، اصفهان و… در خدمت شما عزیزان می باشد.