انچه در این مقاله می خوانید
- 1 سیستم های فولادی سبک سازه ای ال اس اف lsf و غیر سازه ای به عنوان سیستم های ساخت و ساز خشک نمونه ای از تکنولوژی جدید می باشد. این سیستم ها برای افزایش ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله به کار برده می شوند. به خصوص زمانی که رسیدن به سیستم امن و پایدار در ساختمان مد نظر باشد.
- 2 فعالان حوزه ی سیستم ساخت و ساز ساختار سیمانی خشک
- 3 مشخصه های سیستم ساخت و ساز خشک پانل سیمانی
- 4 انتخاب صفحات ساختاری خشک سیمانی برای سیستم ساخت و ساز حرفه ای
- 5 دلایل انتخاب پانل سیمانی خشک به عنوان اولین انتخاب چیست؟
- 6 اهداف تولید صفحات ساختار خشک سیمانی
- 7 دیدگاه های کلی درباره سیستم ساخت و ساز خشک سیمانی
- 8 مشخصه های نصب ساختار سیمانی خشک
- 9 معرفی سازه های جدید پیش ساخته
- 10 استفاده از پانل پیش ساخته بتنی دارای چه مزایایی می باشد؟
سیستم های فولادی سبک سازه ای ال اس اف lsf و غیر سازه ای به عنوان سیستم های ساخت و ساز خشک نمونه ای از تکنولوژی جدید می باشد. این سیستم ها برای افزایش ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله به کار برده می شوند. به خصوص زمانی که رسیدن به سیستم امن و پایدار در ساختمان مد نظر باشد.
سیستم ساختار سیمانی خشک مزیت های بسیار زیادی نسبت به مصالح سنگین سنتی دارند که مهمترین آن ضد آب و رطوبت است.
سیستم ساخت و ساز خشک یا دیوارهای پیش ساخته در واقع روش جدیدی برای ساخت و ساز هستند که در ساخت آن ها خبری از ملات تر و دوغاب نیست. دیوارهای پیش ساخته جز مصالح مدرن محسوب می شوند از این سیستم میتوانند به عنوان یک پوشش استفاده نمود. این سیستم جایگزین بسیار مناسبی برای دیوارهای بتنی و آجری باشد.
بیشتر بخوانید: قطعات پیش ساخته دیوار بتنی و فلزی
فعالان حوزه ی سیستم ساخت و ساز ساختار سیمانی خشک
شرکت گچ ایالات متحده آمریکا United States Gypsum به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان مصالح سبک در آمریکا به بیش از دوازده هزار نفر پرسنل در بیش از سی کشور مشغول تولید پانل های ساختار خشک است. بیشتر از پانصد شعبه دارای بیش ۳/۶ میلیارد دلار گردش اقتصادی و ۲۵ سال تجربه در ساختار سیمانی خشک را در کارنامه خود دارد.
کناف نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مصالح سبک در اروپاست که شبکه فروش در همه شعب اروپا، خاورمیانه، ایران و در فروشگاه های Do It Yourself را داراست. با توجه به مصرف بسیار زیاد مصالح ساختمانی سبک در ساختار همه ساختمان ها در اروپا و آمریکا این شرکت به صورت مشترک برنامه ریزی می کند و قابلیت های تولید و فروش این مصالح در اروپا زیر نظر شرکت مادر و اصلی در آلمان عرضه می گردد. مأموریت اصلی این شرکت توسعه فروش و جذب بازار در شناخت مصالح جدید ساختمانی است که این سیستم، نیازهای قرن ۲۱ را برآورده می سازد.
مشخصه های سیستم ساخت و ساز خشک پانل سیمانی
پانل های سیمانی ساختار خشک AquaPanel به طور وسیع برای دیوارهای داخلی و خارجی در معرض آب و رطوبت زیاد استفاده می شوند. سیستم ساختار خشک آکوا پانل AQUAPANEL برای استفاده در انواع پوشش های دیوارها، سقف ها و کف های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار میگیرند. و دارای مشخصه هایی به شرح ذیل هستند.
- عرضه به بازار فروش به طور رسمی در سال ۲۰۰۲ میلادی
- در بالاترین سطح فروش و جذب سهام بازار
- طراحی بر اساس صنعت ساختمان
- تطابق با مقررات و آیین نامه های اروپایی
- ساخت و تولید در اروپا
- تجهیزات و ادوات کامل با حمایت از استاندارد فنی و همچنین شبکه سرویس های اقتصادی اروپا
بیشتر بخوانید: نحوه ساخت و اجرای سازه پیش ساخته ال اس اف LSF
انتخاب صفحات ساختاری خشک سیمانی برای سیستم ساخت و ساز حرفه ای
این سیستم ساخت و ساز ساختار خشک مناسب برای اجرای دیوارهای داخلی در محل های خیس و با رطوبت بالاست. همچنین برای تکمیل دیوارهای خارجی، نما و کف نیز از آن استفاده می شود. از این ساختار برای اکثر ساختمان های تجاری، مسکونی، اداری، دانشگاهی، کشاورزی و… استفاده می شود.
مشخصات و مزایای استفاده از صفحات ساختار خشک سیمانی
سیستم صفحات ساختار خشک سیمانی دارای مشخصات و مزایایی است.
- یکی از بهترین مصالح برای بازار فروش اروپا، خاورمیانه و ایران
- در آب حل نمی شود و آثار تخریبی ندارد
- مقاوم در برابر کپک زدگی
- مقاوم در برابر رطوبت و آب
- محكم، استوار و قوی مطابق ساختمان های ساخته شده از سیمان پرتلند
- مقاوم در برابر ضربه
- اشتعال ناپذیر
- نصب سریع و آسان
- لبه های مستحکم و مقاوم با پایداری و استقامت اضافی
- بهترین فرم برای نما
- پانل سیمانی، انتخاب مناسبی برای پیمانکاران حرفه ای
- جایگزینی مناسب و اثبات شده به جای دیوارهای داخلی و خارجی ساخته شده از آجر، بلوک و همچنین اجزاء دیگر ساختمانی
- قابل دسترس در تمام شعب کناف
دلایل انتخاب پانل سیمانی خشک به عنوان اولین انتخاب چیست؟
- عدم تخریب و آسیب در آب
- مقاومت در برابر رطوبت و آب
- ساختار سیمان پرتلند محکم و پایدار
- مقاوم در برابر خیز، تغییر مکان و ضربه
- ثبات در سیکل یخ زدگی و آب شدن
- اشتغال ناپذیر
اهداف تولید صفحات ساختار خشک سیمانی
- منحصر در نصب سریع و آسان
- کاهش زمان اتلاف در روش های ساخت و ساز و مصالح
- منحصر در استحکام لبه ها و مقاومت اضافی در لبه ها
- نصب ساختار خشک در کاهش زمان نهایی ساخت و ساز
- جدول زمانبندی کوتاه تر و هزینه های اجرایی کمتر
دیدگاه های کلی درباره سیستم ساخت و ساز خشک سیمانی
- قابلیت تولید در ابعاد و اندازه های مختلف بر اساس سفارش یا طبق ابعاد استاندارد
- تطابق با قوانین و مقررات استاندارد اروپایی
- دارای تجهیزات و ادوات شناخته شده
- سیستمی کامل با مصالح تولید شده از یک منبع
مشخصه های نصب ساختار سیمانی خشک
تولید پانل ها در ابعاد ۹۰۰/ ۱۲۵۰/۱۲۰۰ / ۲۵۰۰/۲۴۰۰ و ضخامت ۱۲/۵ میلی متر
فواصل تیرک های زیرسازی بین ۶۰۰-۶۵۰ میلی متر
برش به وسیله کاتر و ضربه
نصب به وسیله پیچ و با استفاده از دریل های مخصوص
نصب در قوس ها به شعاع حدود سه متر
وزن حدود پانزده کیلوگرم بر متر مربع
با توجه به توضیحات داده شده در این مقاله صفحات ساختار سیمانی خشک جایگزینی مناسب و اثبات شده به جای دیوارهای داخلی و خارجی ساخته شده از آجر، بلوک و مصالح سنتی است.
یکی از مهم ترین مزایای سیستم ساختار سیمانی خشک، سبکی وزن است که باعث کاهش وزن مرده ساختمان می شود و نتیجه کاهش اثرهای زلزله را در پیش رو دارد. وزن یک مترمربع دیوار آجری با استفاده از آجرگری، ملات ماسه و سیمان به ضخامت ده سانتی متر و یک لایه گچ و خاک و سفیدکاری در یک طرف حدود سیصد کیلوگرم است.
اگر همین دیوار با آجر سفال سبک یا مشابه اجرا شود حدود ۱۵۰ کیلوگرم بر متر مربع وزن خواهد داشت. در صورتی که وزن یک متر مربع با استفاده از سیستم تک لایه فقط سی کیلوگرم بر متر مربع وزن دارد. این مقایسه نشان می دهد که وزن سیستم ساختار سیمانی خشک حدود ده برابر تا پنج برابر کمتر از سیستم های سنتی است. این مزیت علاوه بر مزیت های دیگر از قبیل اشتعال ناپذیر بودن مقاومت در برابر آتش سوزی جلوگیری از انتقال صدا، حرارت و برودت از یک فضا به فضایی دیگر، تعمیر و نگهداری ساده مقاوم در برابر آب و رطوبت، نصب سریع و آسان، استحکام و دوام بیشتر و در نهایت اقتصادی بودن در صنعت ساختمان سازی برتری این سیستم را تضمین می نماید.
معرفی سازه های جدید پیش ساخته
پانل پیش ساخته بتنی سبک یکی از پراستفاده و جدید ترین مصالح امروزی به شمار می رود. امروزه تولید پانل های پیش ساخته بتنی مصداق معماری مدرن به شمار می روند. پوشش این پانل ها از بتن پلیمری و داخل آن محتوی فوم پلی استایرن می باشد. این پانل های پیش ساخته از نظر کیفیت بادوام به شمار می روند.
از پانل های پیش ساخته بتنی سبک برای ساخت دیوار های داخلی و خارجی استفاده می کنند. مقاومت بالای این دیوار ها را می توان به کار بردن موادی مانند سنگدانه، سیمان و… دانست. همین مقاومت باعث شده است تا توجه افراد شاغل در حوزه مصالح ساختمانی به این پانل ها جلب شود.
همچنین پانل پیش ساخته بتن سبک به عنوان یکی از بهترین عایق های صوتی، حرارتی و رطوبتی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که سازه دچار حریق شود این پنل ها به خوبی مانع از گسترش آتش خواهند شد.
بیشتر بخوانید: بتن سبک پیش ساخته و کاربرد آن در سازه های ال اس اف
استفاده از پانل پیش ساخته بتنی دارای چه مزایایی می باشد؟
برای نصب این پانل ها می توان از موادی مانند چسب مخصوص استفاده کرد.
صرفه جویی در مصرف مصالح یکی از مهم ترین مواردی است که در امور بنایی باید به آن توجه داشت. استفاده از این پانل ها تا حدود بسیار زیادی سبب کاهش مصرف گچ می شود.
امکان عبور تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی از میان پنل های پیش ساخته
وجود یک عامل انبساط دهنده در ساختار بتن سبک سبب می شود که حجم مخلوط افزایش و در عین حال وزن مرده را کاهش پیدا کند. ساختار بتن سبک شامل حفره های نسبتا بزرگی است و تخلخل آن از بتن نرمال و معمولی بیشتر است.
آنچه در مورد فرآیند ساخت بتن سبک مهم است، نحوه هوادهی و رعایت نسبت آب و سیمان در مخلوط بتن است. اگر انسجام کافی بین سیمان و آب وجود نداشته باشد، ترکیب حاصل نمی تواند ویژگی های یک بتن پیش ساخته خوب را ارائه دهد. پیوستگی بین ذرات اگر به درستی رعایت نشود، کاهش مقاومت بتن را در پی دارد.
در ساخت بتن سنگدانه سبک تمرکز خط تولید سازنده است به همین دلیل در ساخت این بتن از سنگدانه های طبیعی و مصنوعی استفاده می کنند. در بیشتر موارد سنگدانه های مصنوعی به سنگدانه های طبیعی ترجیح داده می شوند، زیرا سنگدانه های مصنوعی را می توان بر اساس نیاز اصلاح کرد اما این مورد برای سنگدانه های طبیعی امکان پذیر نیست. رایج ترین سنگدانه های طبیعی سبک وزن پوکه و اسکوریا می باشند و سنگدانه های مصنوعی عموماً با اصلاح و گسترش سنگ هایی مانند شیل، تخته سنگ، پرلیت، ورمیکولیت و… به دست می آیند.
با توجه به ارائه دیدگاه های مختلف و بررسی مزایای این گونه مصالح نتیجه گیری می شود که سیستم ساخت و ساز ساختار سیمانی خشک مصالح مناسبی برای اجرای انواع ساختمان هاست.