انچه در این مقاله می خوانید
- 1 امروزه برای ساخت انواع ساختمان و ویلا می توان از سازه های متفاوتی استفاده کرد. ویرا سازه در این مقاله قصد دارد، مزایا و معایب سازه LSF، سازه بتنی، سازه فلزی و هزینه های مربوط به هر کدارم را مورد بررسی قرار دهد تا شما عزیزان بتوانید بهترین روش ساخت سازه را مطابق نیاز خود انتخاب کنید.
- 2 سازه LSF چیست؟
- 3 اتصالات در سازه LSF
- 4 مزایای سازه LSF
- 5 معایب سازه LSF
- 6 کاربرد سازه LSF
- 7 هزینه ی سازه LSF
- 8 سازه بتنی
- 9 مزایای سازه بتنی
- 10 معایب سازه بتنی
- 11 سازه فولادی چیست؟
- 12 مزایای سازه فلزی
- 13 معایب سازه فلزی
امروزه برای ساخت انواع ساختمان و ویلا می توان از سازه های متفاوتی استفاده کرد. ویرا سازه در این مقاله قصد دارد، مزایا و معایب سازه LSF، سازه بتنی، سازه فلزی و هزینه های مربوط به هر کدارم را مورد بررسی قرار دهد تا شما عزیزان بتوانید بهترین روش ساخت سازه را مطابق نیاز خود انتخاب کنید.
<span;”>سازه LSF، سازه بتنی، سازه فولادی و چوبی چهار نوع روش متداول ساخت انواع ساختمان می باشد. در ابتدا ویراسازه قصد دارد شما را با انواع این سازه ها آشنا نماید.
سازه LSF چیست؟
LSF سازه فولادی سبک وزن است که قابلیت کاهش وزن پایه های ساختمان را دارد. LSF مخفف کلمه Light Steel Frame به معنای سازه فولادی سرد نورد می باشد. سازه LSF یکی از سیستم های نوین ساختمانی است که برای اجرای ساختمان ها با طبقات محدود حداکثر تا ۵ طبقه استفاده می شود.
اتصالات در سازه LSF
<span;”>سازه LSF یک سازه پیش ساخته و سبک می باشد. این سازه در کارخانه تولید می شود. قطعات در محل ساختمان با استفاده از پیچ های بولت، سرمته ای و سایر اتصالات نصب و برپا می شوند. اسکلت اصلی سازه ترکیبی از اجزای فولادی نورد سرد می باشد و اساس کار در این سیستم توسط مسیر و گل میخ ها شکل می گیرد. در سازه LSF از پروفیل های C، U و Z استفاده می شود. این پروفیل ها توسط پیچ و مهره، پیچ های سر ویفر یا خود حفار بهم متصل می شوند.
مزایای سازه LSF
- کیفیت بالا ساخت و یکنواختی محصول نهایی
- مقاوم در برابر زلزله
- سبک بودن سازه ال اس اف، نسبت به سازه فولادی و بتنی
- دارا بودن استانداردهای جهانی مصرف انرژی
- سرعت اجرای بالا
- حمل و نقل آسان به تمامی نقاط کشور شمال، جنوب، شرق و غرب
- دوست دار محیط زیست، قابلیت بازیافت مصالح
- آسان بودن استفاده از تاسیسات مکانیکی و برقی در داخل سازه
- ایمنی کار بالا
- نیاز به فضای کار کمتر
- عایق مناسب برای صدا
- عایق مناسب برای مصرف انرژی در دیوارها و سقف ها
- مدت زمان ساخت سازه LSF کم است و این امر سبب شده است که این سازه سرمایه گذاران زیادی را به سوی خود جذب کند.
- مقاوم در مقابل ترک، کج شدگی و خوردگی
- قابلیت سفارش در ابعاد و اندازه های متفاوت
- قابلیت اجرا سقف صاف و شیروانی
- قابلیت اجرا با انواع نما از قبيل سنگ، آجر نما، نمای چوبی يا آلومينيومي، رنگ، کاشی، سرامیک، ترموود، چوب پلاست و …
- عمر مفید 60 ساله
معایب سازه LSF
- محدودیت اجرا در طبقات حداکثر تا 5 طبقه
- بالا بودن هزینه ی قطعات فلزی گالوانیزه
- محدود بودن ابعاد در دهانه ی بزرگ
- امکان اکسید شدن
- آسیب دیدن سازه LSF در شرایط آتش سوزی
- نیاز به مهندسین متخصص و با تجربه برای ساخت سازه LSF
شرکت ویرا سازه نماینده تخصصی ساخت سازه های فولادی سبک LSF و ارائه دهنده ی خدمات در زمینه ی طراحی، ساخت و اجرا می باشد. شرکت ویرا سازه با هدف ساخت خانه هایی مقاوم در مقابل زلزله، ساخت در کمترین زمان، دقت بالا در اجرا، جابجایی آسان، قابلیت بازیافت تا ۹۵درصد و… تلاش خود را معطوف به بهره گیری از این تکنولوژی هوشمند ساختمانی نموده است. در حال حاضر شرکت ویرا سازه به عنوان یکی از برترین شرکت های سازنده ساختمان ال اس اف LSF، به روش صنعتی قاب فولادی سبک ارائه خدمات می نماید.
کاربرد سازه LSF
- ساخت انواع ویلا
- ساختمان های مسکونی
- ساختمان های اداری
- واحدهای صنعتی تا سه طبقه
- ساخت متل های بین راهی
- ساختمان رستوران ها، فست فود ها و کافی شاپ ها
- بازسازی مناطق زلزله زده
- اقامتگاه های موقتی برای افراد زلزله زده
- ساختمان های ورزشی
- ساختمان های تجاری کوچک
- ساخت خوابگاه ها برای دانشجویان
- ساخت اقامتگاه برای زائرین در شهرهای مذهبی
هزینه ی سازه LSF
اکثر مردم تصور می کنند که اسکلت بتنی یا فلزی هزینه کمتری نسبت به سازه های LSF دارد. این تصوری اشتباه است. در یک برآورد تخصصی و مهندسی شده می توان فهمید که نه تنها سازه ال اس اف پرهزینه تر نیست بلکه 10 الی 15 درصد هزینه کمتری را متحمل می شود. یکی از دلایل کاهش این هزینه به دلیل پیش ساخته بودن ال اس اف است که زمان سرعت اجرا را بالا می برد. هزینه اصلی این سازه صرف قطعات فلزی گالوانیزه می شود اما میزان مصرف سیمان در سازه LSF کمتر از دیگر سازه ها می باشد.
سازه بتنی
بتن، یک ترکیب شیمیایی می باشد که از سیمان، سنگدانه و آب تشکیل میشود. سیمان نقش چسبندگی در بتن را دارد. سنگدانههای رایج بتن شامل شن، ماسه، تراشه سنگی، پوکه و… می باشد. ساخت و ساز با بتن روشی بادوام برای انجام بسیاری از پروژههای ساختمانی است. با این حال، مزایا و معایب فراوانی در استفاده از این ماده وجود دارد.
مزایای سازه بتنی
- مواد اولیه بتن در بیشتر مناطق کشور ایران به راحتی در دسترس است. سنگدانههای مصرفی داخل آن تقریبا در همهی نقاط کره زمین یافت میشود.
- شکل پذیری بتن با استفاده از قالب
- حمل و نقل آسان از محل اختلاط بتن به محل بتن ریزی
- قابلیت پمپ یا اسپری کردن برای روکش
- ساخت انواع سازه بدون محدودیت در صورت ترکیب با فولاد
- مقاومت فشاری بالا
- ارزان تر بودن مواد بکار رفته در بتن نسبت به سازه LSF
- مقاومت بالای بتن در برابر آتش سوزی نسبت به سازه LSF یا سازه فولادی
معایب سازه بتنی
- مقاومت کششی کم بتن سبب ترک خوردگی می شود.
- برخی نمکهای محلول در بتن در حضور رطوبت باعث شوره زدگی بتن می شود.
- بتن ساخته شده با سیمان پرتلند معمولی، در حضور مواد قلیایی و سولفاتها دچار تغییرات شیمیایی و کاهش مقاومت می شود.
- انعطاف پذیری کم و محدود بتن
- بار مردهی ساختمانهای بتنی نسبت به ساختمانهای سازه LSF یا فولادی بسیار زیاد است
- اگر آزمایشهای گرفته شده از بتن پس از ۲۸ روز کمتر از مقدار مقاومت تعیین شده باشد. باید سازه تخریب شود که هزینهی زیادی را در بر می گیرد و باعث ایجاد وقفه در پروژه میشود. دستمزد پرسنل، اجاره ها، بیمه افراد و طولانی بودن زمان اجرا نسبت به سازه LSF از معایب سازه بتنی می باشد.
تصمیم گیری در مورد نوع سازه و مصالح به عهدهی مهندس طراح و البته خواست کافرماست. گاهی شرایط اقتصادی یا اقلیمی منطقه سبب می شود که از یک نوع مصالح خاص استفاده شود. سازه LSF به دلیل نداشتن این محدودیت ها یکی از بهترین روش های ساخت ساختمان می باشد. شرکت ویرا سازه با داشتن مهندسین مجرب و متخصص به عنوان یکی از برترین شرکت های سازنده ساختمان های ال اس اف آماده ارائه خدمات به شما کارفرمایان عزیز می باشد.
سازه فولادی چیست؟
یکی از انواع سازههای فلزی است که برای اجرای اسکلت بندی ساختمان از آن استفاده میشود. اتصالات به کار رفته در سازه فولادی از نوع جوشی، پرچی یا پیچ و مهره میباشد.
هدف اصلی فولاد در صنعت ساختمان، تشکیل اسکلتی است که همه چیز را در کنار هم نگه دارد. از طرفی فولاد ماده ای انعطاف پذیر است که از آن در سازههای بتن آرمه برای تحمل کشش استفاده می شود. تقریباً در همهی صنایع از سازه فولادی استفاده میشود. بیشتر ساختمانها، برج ها، پلها و انبارها با استفاده از قطعات فلزی ساخته می شوند.
مزایای سازه فلزی
- ساختمان های اسکلت فلزی نسبت به ساختمانهای بتنی از وزن کمتری در متر مربع زیربنا برخوردارند اما سازه LSF از سازه فلزی نیز سبک تر است.
- قطعات فلزی را می توان خارج از کارگاه ساختمانی در کارخانه تولید و سپس در محل ساختمان مونتاژ کرد. این امر سبب صرفه جویی در زمان و افزایش بهره وری در روند کلی ساخت و ساز می شود. این روش در سازه LSF هم به همین گونه می باشد.
- انعطاف پذیری فولاد
- مقاومت بالای فلز در مقابل نیروهای خارجی مانند زلزله، باد و طوفان
- اشغال کمتر فضا به لحاظ معماری و کمتر شدن فضای مرده
- سرعت بالای اجرا اما به دلیل ترکیب با مصالح دیگر سازه های LSF سرعت اجرای بالاتری دارند.
معایب سازه فلزی
- خوردگی آهن و فلز در مواجه با رطوبت
- ارتعاشات زیاد سازه فلزی
- عدم مقاومت در برابر آتش سوزی
- هزینهی بالا و نگهداری رنگهای ضد زنگ و پوشش ضد حریق
- ضریب انبساط بالا و تغییر شکل در درجه حرارت شدید
به طور کلی برای ساخت یک سازه، باید تمامی مزایا و معایب سازههای LSF، فلزی و بتنی و … در نظر گرفته شود. چنانچه می خواهید برای ساخت سازه ال اس اف با تیم فنی، مهندسی با تجربه و متخصص مشورت داشته باشید ابتدا در سایت virasaze.ir درخواست خود را ثبت نمایید. مهندسین ما بعد از مشاهده و بررسی دقیق پروژه و خواسته های کارفرما می توانند قیمت تمام شده سازه LSF را طبق متره و برآورد به کارفرما اعلام کنند.