انچه در این مقاله می خوانید
- 1 قاب های سبک فولادی ال اس اف LSF سامانه ی کار آمد سازه ای می باشد که تحولی عظیم در صنعت ساختمان سازی ایجاد کرده اند. لازمه بهره گیری از فناوری قاب های فولادی سبک رویکرد حرفه ای در بخش طراحی، محاسبه، تولید و اجرای این سیستم مطابق با استانداردها و آیین نامه های معتبر است.
- 2 نشریه ها، کتاب ها و آیین نامه های طراحی سازه های پیش ساخته ال اس اف
- 3 طراحی معماری ال اس اف LSF
- 4 طراحی محاسبات و تهیه دفترچه محاسبات LSF و CFS
- 5 ویراسازه نمایندگی سازه های ال اس اف LSF ایران
- 6 مزایای سازه ال اس اف LSF
- 7 معایب سازه ال اس اف LSF
قاب های سبک فولادی ال اس اف LSF سامانه ی کار آمد سازه ای می باشد که تحولی عظیم در صنعت ساختمان سازی ایجاد کرده اند. لازمه بهره گیری از فناوری قاب های فولادی سبک رویکرد حرفه ای در بخش طراحی، محاسبه، تولید و اجرای این سیستم مطابق با استانداردها و آیین نامه های معتبر است.
طراحی سازه ال اس اف LSF با استفاده از نرم افزار هایی که خروجی آن توسط دستگاه تولید قابل پردازش است صورت می گیرد. مانند سازه های معمول، از طرح معماری به عنوان پایه نخست و اصلی طراحی سازه ال اس اف استفاده می شود. هدف از طراحی یک سازه دستیابی و ارائه ی راه حل بهینه است. باید به گونه ای فضا را سازماندهی کنیم که محصول کار، خلاقیت و معقولیت فضا باشد. یک طرح بهینه باید در برگیرنده ی بهترین معماری با مناسب ترین قیمت، وزن سازه، مدت زمان ساخت، نیروی انسانی مورد نیاز با بیشترین بهره دهی باشد.
نشریه ها، کتاب ها و آیین نامه های طراحی سازه های پیش ساخته ال اس اف
سیستم قاب های فولادی سبک ال اس اف LSF به عنوان یک سیستم متشکل از مقاطع فولادی سرد نورد شده CFS هستند که اجزای آن بوسیلهی اتصالات پیچی، پرچی یا جوشی به یکدیگر متصل می شوند. هدف از نگاه آییننامهای به این سیستم، ارائه ضوابط و مقرارت لازم مربوط به طراحی، ساخت و نصب سازه های فولادی سرد نورد شده ال اس اف میباشد.
منابع مورد استفاده در ایران جهت طراحی سازه ال اس اف، نشریات ۶۱۲ و ۶۱۳ که توسط معاونت راهبردی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منتشر شده است و عمدتا شامل آیین نامه آهن و فولاد آمریکا AISI می باشد.
برای محاسبه ی بار زلزله آیین نامه ۲۸۰۰ و بارهای ثقلی و بار باد مبحث ششم مقررات ملی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. اعمال بار باد در سازه های ال اس اف LSF به علت وزن پایین این سازه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ضوابط فنی مربوط به طراحی، ساخت و نصب سازه های ال اس اف LSF در فصل دوم مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان طرح و اجرای صنعتی ساختمان ها آورده و باید اجرا گردد. طراحی فونداسیون و پی سازه ال اس اف نیز مطابق مبحث هفتم و نهم مقررات ملی ساختمان قابل انجام می باشد.
مشاهده نمایید: آﻳﻴﻦ ﻧﺎﻣﻪ ﻃﺮاﺣﻲ و اﺟﺮاي ﺳﺎزه های ﻓﻮﻻدی ﺳﺮد ﻧﻮرد ﺑﺨﺶ ﺳﺎزه کد 612
طراحی معماری ال اس اف LSF
رویکرد طراحی معماری ایجاد فرم هایی است که نیاز های کاربردی هم از نظر زیباشناسی موفق باشند. رویکرد طراحی سازه ایجاد فرم هایی است که ضمن تأمین نیازهای کاربردی، بارهای اعمال شده به سازه را نیز به بهترین نحو و به صورت اقتصادی تحمل کنند. محاسبات سازه و طراحی آن دو عنصر جدایی ناپذیر می باشند.
طراحی معماری سازه ال اس اف بهترین روش برای بیان طرح، مفاهیم و ارائه ی آن به مشتری می باشد. فرآیند طراحی و محاسبات به معماران کمک می کند تا هزینه های دقیق کل پروژه را ارزیابی کنند.
ارتباط انسان با محیط و تاثیر محیط و انسان بر یکدیگر بعد جدا نشدنی معماری می باشد.
ویراسازه نماینده ی ال اس اف ایران خدمات خود را با بالاترین کیفیت و در کوتاه ترین زمان و با هزینه مناسب ارائه می دهد.
مشاهده نمایید: ال اس اف چیست طراحی محاسبات و اجرای آن
طراحی محاسبات و تهیه دفترچه محاسبات LSF و CFS
سازه های پیش ساخته، امروزه نقش موثری را در جوامع شهری و ساخت و ساز ایفا می کنند.
با گسترش شهر ها و افزایش تعداد ساخت و ساز ها، استفاده از سازه های پیش ساخته بیشتر از گذشته رواج پیدا کرده است.
یک نمونه از ساختمان های پیش ساخته، سازه های قاب سبک فولادی سرد نورد شده ال اس اف LSF می باشد امروزه سرعت ساخت و ساز این سازه رو به افزایش می باشد.
ویرا سازه نماینده ی ال اس اف ایران، طراحی و محاسبات سازه های قاب سبک فولادی را با دقت بسیار بالایی به انجام می رساند.
تمامی محاسبات طراحی سازه ال اس اف با نرم افزارها و مطابق استانداردهای مشخص انجام می شود. مسیر انتقال تمامی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی نیز مشخص و در زمان تولید با دستگاه های مشخص پانچ و سوراخ می گردد. تمامی برش ها و جای پیچ ها در اتصالات سازه ال اس اف در این مرحله طراحی و تعیین می شود.
ساختمان های پیش ساخته ال اس اف L.S.F به دلیل طی نمودن مراحل تولید و کنترل کیفیت در کارخانه، مطابق با نقشه های محاسباتی بدون خطا رفتار مناسب سازه را در مواقع تنش و بحران در پی خواهد داشت.
ویراسازه نمایندگی سازه های ال اس اف LSF ایران
ویرا سازه طراح صفر تا صد فاز یک و دو معماری سازه های ال اس اف طبق ضوابط مقررات ملی ساختمان می باشد. نکته ی مهم این است که هیچ گونه محدودیتی در طراحی و اجرای ساختمان های پیش ساخته ال اس اف وجود ندارد.
سازه پیش ساخته ال اس اف قابلیت اجرا در هر طرح، نقشه و ابعادی که مبتنی بر معماری ایرانی بومی، معماری مدرن، کلاسیک را دارا می باشد.
قاب سبک فولادی سبک ال اس اف L.S.F به سه فرم فلت، دوبلکس و تریبلکس در خانه های ویلایی قابل اجرا می باشد. این سازه در ساختمان های آپارتمانی و مسکونی تا 5 طبقه بر اساس آیین نامه ی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران قابل طراحی و اجرا می باشد.
مزایای سازه ال اس اف LSF
- سبکی وزن سازه ال اس اف LSF نسبت به سازه های فولادی و بتن آرمه
- مقاوم در برابر زلزله به دلیل وزن سبک منجر به کاهش نیروی زلزله می شود.
- سرعت اجرای بسیار بالا نسبت به دیگر سازه ها
- افزایش فضای مفید ساختمان متناسب با ابعاد سازه و ضخامت دیوارها
- حمل و نقل آسان
- کاهش وزن و بار مرده سازه
- تولید انبوه در مقیاس های بزرگ
- اجرای راحت تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
معایب سازه ال اس اف LSF
- نیاز به نیرو متخصص برای اجرا
- محدودیت در ابعاد دهانه
- محدودیت در ارتفاع متناسب با ضوابط لرزه ای حداکثر تا 5 طبقه
- رسانای گرما می باشد.
چنانچه عایق در طراحی سازه ال اس اف به درستی صورت نگیرد موجب ایجاد پل های حرارتی و در نتیجه کاهش راندمان انرژی در ساختمان های فولادی می شود.
سیستم سازه ال اس اف به صورت اجرای خشک و اغلب با استفاده از اتصالات پیچ و به روش صنعتی به کار گرفته می شود. در شرایط خاص میتوان از اتصال پرچ و جوش نیز استفاده کرد.