انچه در این مقاله می خوانید
- 1 سازه های ال اس اف lsf نوعی از سازه های پیش ساخته و سبک می باشد. تولید سازه های ال اس اف LSF در کارخانه بوده سپس با استفاده از سایر اتصالات نصب مثل بولت ها و پیچ های سرمته ای در محل ساختمان برپا و اجرا می شود.
- 2 سازه پیش ساخته LSF به روش نیوزلندی
- 3 سازه پیش ساخته LSF به روش کانادایی
- 4 پوشش دیوار در سازه های ال اس اف LSF
- 5 سبک سازی مصالح ساختمان
- 6 مصالح مورد استفاده در سازه های فولادی سبک lsf
- 7 مزایا ساخت ساختمان به روش LSF
- 8 ویراسازه مجری و نمایندگی سازه های ال اس اف
سازه های ال اس اف lsf نوعی از سازه های پیش ساخته و سبک می باشد. تولید سازه های ال اس اف LSF در کارخانه بوده سپس با استفاده از سایر اتصالات نصب مثل بولت ها و پیچ های سرمته ای در محل ساختمان برپا و اجرا می شود.
سازه ال اس اف نوعی سازه فولادی سبک می باشد که مخفف Light Steel Frame است. سازه lsf از ورق های گالوانیزه فولادی تشکیل شده است. اولین گام در فرایند تولید سازه lsf طراحی بوده که طبق پلان که مورد تایید کارفرما باشد طراحی می گردد. سازه LSF در ایران معمولا به دو صورت اجرا می شود.
- سازه های LSF به روش نیوزلندی یا فرم کت
- سازه های LSF به روش کانادایی
ویرا سازه در این مقاله شما را با انواع سازه های پیش ساخته ال اس اف به روش نیوزلندی و کانادایی آشنا می سازد.
برای خواندن مقاله ی ال اس اف چیست طراحی محاسبات و اجرای آن کلیک کنید.
سازه پیش ساخته LSF به روش نیوزلندی
در این روش نقشه سازه را به نرم افزار مخصوص فرم کت داده می شود و خود دستگاه، سازه را به شکل نقشه تولید می کند. گروه مونتاژ یا نصاب سازه ال اس اف LSF هیچ گونه برش و اندازه گیری ندارد. در این روش خطای انسانی بسیار کم است. جای پیچ ها در روش نیوزلندی توسط CNC جای گذاری می شود و از بیرون زدگی جای پیچ ها در ساخت جلوگیری می کند.
در روش نیوزلندی دیوار ها وسقف ها طبق نقشه شماره گذاری می شنود. معمولا وزن سازه ال اس اف در متر مربع 7 کیلو گرم نسبت به روش کانادایی بیشتر است. در حین اجرا نمی توان نقشه معماری را تغییر داد و در صورت تغییر سازه باید آن قسمت دوباره طراحی و جایگذاری شود.
سازه پیش ساخته LSF به روش کانادایی
در این روش استاد، رانر و جویس به صورت خام تولید می شوند و نصاب ال اس اف طبق نقشه سازه آن را در محل اجرا مونتاژ می کنند. چنانچه در روش کانادایی تغییری در نقشه معماری بوجود بیاید با نظارت مهندس سازه امکان تغییر آن فراهم است. در روش کانادایی پیچ ها معمولا از جان استاد بیرون است به همین دلیل در مرحله نازک کاری مشکلاتی همچون موج های کوچک به وجود می آید. در این روش سقف های مسطح تا طول 6 متر با سازه جویس اجرا می شوند.
روش نیوزلندی در هر نوع سقفی نظیر مسطح و شیبدار خرپا اجرا می شود. سازه کانادایی معمولا در اضافه کردن طبقه یا اشکوب با متراژ کم استفاده می شود اما در اضافه کردن طبقه با متراژ بالا، اجرای دوبلکس و ساخت مجموعه های بزرگ ساخت نیوزلندی گزینه ی بهتری می باشد.
اجرای سازه به روش نیوزلندی به این دلیل پیشنهاد می شود که قسمت عمده ای از کار در کارخانه انجام می شود و زمان کمتری در حین اجرا در محل اجرای پروژه صرف می شود.
مشاهده نمایید: سازه ال اس اف نیوزلندی و کانادایی
پوشش دیوار در سازه های ال اس اف LSF
سازه های ال اس اف lsf معمولا با متریال خشک پوشش داده می شود. سازه lsf چه در ترکیب با دیگر سازه های موجود در ساختمان و چه در بحث پوشش های موجود در نمای ساختمان هیچ محدودیتی ندارد و با کلیه مصالح موجود ترکیب می شود. به طور معمول در ایران برای پوشش دیوارهای سازه ال اس اف LSF از پانل های گچی استفاده می شود.
ویرا سازه مفتخر است طبق تکنولوژی روز دنیا به جای پانل های گچی از پانل های بتن سبک بهره بگیرد. شرکت فنی و مهندسی ویرا سازه نمایندگی طراحی و ساخت سازه های LSF با پوشش بتن سبک می باشد.
سبک سازی مصالح ساختمان
در زمینه ی سبک بودن ساختمان مصالح مورد استفاده برای اضافه کردن طبقه یا اضافه اشکوب و همچنین مقاومت ساختمان دارای اهمیت بسیاری است. گاهی اوقات سازه یک ساختمان تحمل بار اضافه بنا با سیستم سازه های بتنی و فلزی را ندارد. برای اضافه بنا مجبور هستید از مصالح و متریال سبک تری استفاده کنید.
در یک دهه اخیر سیستم ال اس اف LSF مخفف کلمه ی light steel frame به معنی سازه های فولادی سرد نورد شده وارد صنعت ساخت و ساز ایران شد که به نسبت مزایای بسیار زیاد، قیمت مناسب تری نسبت به دیگر سازه ها نیز داشت. سازه LSF را از این نظر سبک می نامند که بدون ملات به صورت خشک کار شده و از مصالح سبکی در آن استفاده می شود وزن هر متر مربع سازه ال اس اف به صورت تمام شده 150 الی 200 کیلوگرم است این در حالیست که وزن اسکلت سازه بتنی تا 2000 کیلو گرم نیز می رسد.
مصالح مورد استفاده در سازه های فولادی سبک lsf
- قاب بندی فولادی یا سازه های فولادی سرد نورد شده برای سازه
- پیچ و بولت به عنوان اتصال دهنده
- پانل های سیمانی یا بتن سبک به عنوان دیوار خارجی
- پانل های ضد رطوبت برای دیوار های داخلی
- پشم سنگ عایق حرارتی و صوتی
لازم به ذکر است این سازه با تمامی متریال های ساختمانی موجود در بازار همخوانی داشته و می توان از دیگر متریال ها نیز استفاده نمود.
مزایا ساخت ساختمان به روش LSF
- سرعت ساخت سریع و آسان در نتیجه بازگشت سریع سرمایه اولیه
- مقاومت در برابر زلزله تا 6 ریشتر
- عایق صوتی و حرارتی
- سازگار با تمامی متریال های ساختمانی
- سازگار با طبیعت و قابلیت بازیافت
- مقاوم در برابر باد، طوفان و برف های سنگین
- مقرون به صرفه
از سازه lsf می توان برای ویلا سازی، ساختمان های مسکونی تا 5 طبقه ، خانه های دوبلکس، مجتمع های اداری و تجاری، مدارس، کارخانه، سوله و محیط های اداری کارگاهی استفاده کرد. تمامی فضاهای مورد نیاز طبق سلیقه ی شما توسط مهندسین ویرا سازه طراحی شده تا پروژه ی سازه lsf شما به خانه رویاییتان نزدیک شود.
ویراسازه مجری و نمایندگی سازه های ال اس اف
ویراسازه مجری سازه lsf در فرآیند طراحی و ساخت سازه های سبک ال اس اف می باشد. این شرکت فنی و مهندسی با داشتن دستگاه ها و ماشین آلات تمام اتوماتیک از صفر تا صد طراحی و اجرای سازه های LSF در کنار شماست. این شرکت علاوه بر اجرای سازه های LSF تولید کننده ی بتن سبک برای پوشش دیواره ی اسکلت ال اس اف نیز می باشد.
سازه LSF در ایران
با توجه به روند اجرای ساختمان سازی به صورت مدرن در مناطث مختلف ایران، زمان ساخت و سازها به سرعت انجام میشود. در اجرای سازه های سبک وزن ال اس اف LSF، باید به نکاتی مانند کیفیت اجرا و انطباق جزئیات نقشه توجه شود. این امور باعث سریع شدن روند اجرای ساخت و ساز می شوند. از آنجایی که سازه های سبک وزن و پیش ساخته ال اس اف LSF در کارخانه تولید می شود، کیفیت محصول و اجزای آن کنترل میشود. کنترل و نظارت بر سازه یک مورد بسیار عالی جهت کاهش زمان ساخت و ساز و سرعت بخشیدن به این روند می باشد.