انچه در این مقاله می خوانید
- 1 سازه پیش ساخته ال اس اف LSF یکی از شیوه های مدرن اجرای ساختمان می باشد. استفاده از سازه پیش ساخته ی ال اس اف lsf برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ در کانادا آغاز گردید. تاریخچه ی استفاده ی گسترده از فولاد سرد نورد به سال ۱۹۹۰ برمی گردد.
- 2 نمای قابل اجرا برای سازه هوشمند ال اس اف
- 3 مراحل اجرای سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf
- 4 مزایای استفاده از سازه های پیش ساخته ال اس اف LSF
- 5 انعطاف پذیری در طراحی
- 6 معایب استفاده از سازه ال اس اف LSF
- 7 کاربرد سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf
- 8 معرفی شرکت مهندسی ویرا سازه
سازه پیش ساخته ال اس اف LSF یکی از شیوه های مدرن اجرای ساختمان می باشد. استفاده از سازه پیش ساخته ی ال اس اف lsf برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ در کانادا آغاز گردید. تاریخچه ی استفاده ی گسترده از فولاد سرد نورد به سال ۱۹۹۰ برمی گردد.
سازه پیش ساخته ال اس اف LSF سبب کم شدن وزن ساختمان نسبت به سیستم های رایج در کشور می گردد. سبکی ساختمان های ال اس اف lsf عامل مهمی برای مقابله با زلزله می باشد. محدود بودن شکل قطعات فولادی گرم نورد و از طرفی تنوع در ابعاد و اندازه قطعات فولادی سرد نورد امکانات مناسبی برای مهندسان طراح و سازندگان فراهم آورده است تا از این مصالح ساختمانی به صورت بهینه و مطلوب استفاده نمایند.
شرکت فنی و مهندسی ویرا سازه نماینده طراحی و اجرای سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf در تمامی نقاط کشور ایران از جمله ال اس اف lsf در شمال گیلان، مازندران و… می باشد.
نمای قابل اجرا برای سازه هوشمند ال اس اف
سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf با تمام مصالح ساختمانی معمول مانند سنگ، آجر، سیمانکاری، چوب پلاست، ترمووود، کامپوزیت و… برای نما سازی قابلیت اجرا را دارد.
برپا کردن سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf در کمترین زمان در کارگاه انجام می گیرد. این ویژگی با توجه به کمبود مسکن مقاوم و ضد زلزله پاسخگوی مناسبی بخش صنعت ساختمان سازی می باشد.
شرکت فنی مهندسی ویرا سازه با توجه به افزایش روز افزون تقاضای ساخت ساختمان و ویلا به روش ال اس اف LSF تلاش خود را معطوف به اجرا و طراحی این سازه کرده است.
سازه ال اس اف دارای مزایای فراوان اعم از مقاومت در برابر زلزله، کاهش زمان ساخت، جا به جایی آسان، دقت و کیفیت بالا در اجرا و قابلیت بازیافت مصالح تا ۹۵درصد و…
مراحل اجرای سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf
اجرای سازه های ال اس اف lsf شامل مراحل زیر می باشد.
-
طراحی
اولین مرحله طراحی اسکلت و پلان معماری طبق درخواست کارفرما و نحوه ی اجرای سازه می باشد. در این مرحله تمامی محاسبات زیر با استفاده از نرم افزار صورت می گیرد.
مقاومت بار زنده، مرده
مقاومت در برابر زلزله
رعایت فاصله ی ستون های باربر از هم
ضخامت ورق، نوع ستون و تیرها
همچنین در طراحی اسکلت سازه، مسیر انتقال تمامی تاسیسات مکانیکی مانند آب گرم و سرد و تاسیسات برقی مشخص می شود.
-
پی و فونداسیون
برای اجرای اسکلت ساختمان در زمین قابل ساخت باید فونداسیون به عمق ۵۰ سانتی متر اجرا شود. بعد از اجرای فونداسیون، انکر بولت ها را در فاصله هایی که از قبل مشخص شده است در داخل فونداسیون قرار می دهند. انکر بولت در حقیقت همان پیچ های چفتی می باشند که برای چفت و بست کردن روی سطوح صلب مثل بتن مورد استفاده قرار می گیرند. از این بست ها برای اتصال اجسام مختلف به بتن استفاده می شود.
-
نصب اسکلت و دیوارها
پروفیل های سازه هوشمند ال اس اف علاوه بر گالوانیزه بودن، با یک لایه عایق رطوبتی محافظت می شوند. دیوارها در سازه پیش ساخته ال اس اف lsf به سه روش مونتاژ درجا، پانلی یا جعبه ای اجرا می شوند. در روش مونتاژ درجا، پروفیل ها به صورت مجزا به محل اجرای سازه منتقل می شوند. دیوارها توسط تکنسین ها از روی نقشه ها و کدهایی که بر روی نقشه و پروفیل ها درج شده است مونتاژ می شود.
اسکلت در روش پانلی، دیوارها در محل کارخانه سر هم شده و سپس به محل اجرا منتقل می شود.
در روش جعبه ای سازه در محل کارخانه بصورت باکس و اتاق مونتاژ شده و به محل اجرا منتقل و نصب می شود.
در دیوار هایی که مقاومت جانبی بیشتری نیاز باشد، از اتصالات بادبند استفاده می شود.
این اتصالات به صورت مورب بین استاد و رانر و هم بصورت افقی بین استادها اجرا می شود.
معمولا دیوارها در سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf به صورت باربر می باشند. دیوارهای باربر را با استفاده از مهار کننده های موقت در محل مشخص شده نصب می کنند. دیوارها در این سازه به صورت پانل گچی و بتن سبک اجرا می شوند.
-
اجرای سقف
برای اجرای سقف در سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf معمولاً از روش ها و سبک های مختلفی استفاده می شود. خرپاهای سقفی و سیستم تیر ریزی مسطح پر کاربردترین شیوه های اجرای سقف در این سازه می باشند. پوشش سقف به صورت خشک یا بتن درجا اجرا می گردد.
-
پوشش های خارجی
پس از نصب اسکلت و دیوار سازه نوبت به پوشش خارجی سازه می رسد. در سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf هیچ محدودیتی برای پوشش نما خارجی و داخلی وجود ندارد. به طور کلی سازه پیش ساخته ال اس اف یک سیستم ساخت و ساز خشک محسوب می شود و به ملات سیمان، بتن و… نیاز ندارد.
شرکت مهندسی ویرا سازه نماینده ی اجرای سازه های ال اس اف lsf در تمامی نقاط ایران تهران، البرز، کرج، چهارباغ، سهیلیه و… می باشد.
-
پوشش دیوار های خارجی
دیوار های خارجی را معمولا با پانل سیمانی پوشش می دهند اما می توان از دیگر متریال ها مانند سمنت برد ،ساندویچ پانل و… استفاده کرد. پوشش خارجی همیشه در معرض باد و باران، تابش شدید نور خورشید، برف و … قرار دارد و انتخاب درست پوشش مناسب می تواند عمر ساختمان را افزایش دهد.
-
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
پس از اجرای پوشش خارجی نوبت به لوله کشی می رسد. تأسیسات مکانیکی به کار رفته در سازه های ال اس اف شامل لوله کشی آب و گاز و سیستم تهویه مطبوع می باشد. لوله کشی سازه های پیش ساخته ال اس اف به صورت لوله های سوپرپایپ و پی وی سی فشرده می باشد. لوله پی وی سی نسبت به لوله های فلزی و چدنی از مقاومت و انعطاف بسیار بالایی برخوردار هستند. در همین مرحله تاسیسات سیستم گرمایش و سرمایش نظیر بخاری ، شوفاژ ، شومینه ، کولر، اسپیلیت و… اعمال می شود. سیستم پیش ساخته ال اس اف lsf به دلیل سادگی در اجرا و تعمیر، بسیار مقرون به صرفه می باشد. تأسیسات برقی نیز شامل سیم کشی ساختمان، انواع کلید و پریز، تابلو های برق، خطوط تلفن و … می باشد. در بخش بعدی عایق های صوتی، حرارتی اجرا می گردد.
-
پوشش داخلی سازه پیش ساخته ال اس اف lsf
پوشش داخلی می تواند با مصالحی مانند گچ برگ معمولی RG ، پنل مقاوم در برابر رطوبت MR ، پنل مقاوم در برابر حریق FR، پنل مقاوم در برابر حریق و رطوبت FM ، گچ، رابیتس و دیگر متریال موجود در بازار انجام شود. در پوشش دیوارهای داخلی می توان از مصالح مختلفی مانند کاغذ دیواری، رنگ، دیوار پوش، انواع کاشی، سرامیک و گچ استفاده کرد. همچنین در پوشش کف نیز می توان از انواع پارکت، موکت و کفپوش استفاده کرد. عایق کاری دیوار های داخلی و خارجی با استفاده از ورق های پلی استایرن به ضخامت ۵ سانتی متر صورت می گیرد.
-
نما در سازه پیش ساخته ال اس اف lsf
سیستم ال اس اف هیچ محدودیتی در استفاده از متریال های مختلف برای دکوراسیون مانند چوب ترمو یا ترموود، کناف، گچبری های آماده ،چراغ های لاین، چوب پلاست،کامپوزیت و… ندارد. بهتر است قبل از ورود به مرحله طراحی سازه درباره نحوه ی اجرای نما و دکوراسیون صحبت شود.
-
نصب درب و پنجره
در نصب درب و پنجره نیز سعی می شود که از انواع درب های مدرن از جمله آلومینیوم ضد حریق و ضدسرقت و پنجرهای پی وی سی یا یو پی وی سی استفاده شود.
تمامی مراحل ساخت و اجرای صفر تا صد سازه پیش ساخته ال اس اف توسط شرکت ویرا سازه در کمترین زمان و بالاترین کیفیت صورت می گیرد. برای اطلاع از قیمت اجرای سازه ال اس اف در خواست خود را در سایت ویرا سازه ثبت نمایید.
مزایای استفاده از سازه های پیش ساخته ال اس اف LSF
سازه پیش ساخته ال اس اف lsf به نسبت سایر سازه ها از مزایای بسیاری برخوردار است.
وزن کم و مقاومت در برابر زلزله
این سازه ها به دلیل اسکلت های فولادی محکم و سبک وزن، در زمان وارد شدن انرژی های زیاد مانند زلزله، به خوبی از خود عکس العمل نشان میدهند.
سرعت بالا در اجرای ساختمان
به دلیل آماده سازی پانل ها در کارخانه، عملیات نصب در کارگاه از سرعت قابل قبولی برخوردار است. سازه های LSF به علت سرعت بالایی که در نصب و اجرا دارد باعث می شود که سرمایه ی به کار رفته در پروژه در کوتاه ترین زمان و با کیفیت بالا باز گردد.
سهولت در تفکیک و مونتاژ اجزای فولادی
اتصالات اعضا در این سیستم به صورت پیچ و پرچ بوده و امکان مونتاژ و تفکیک به راحتی حاصل می شود.
سازه فولادی سبک دوست محیط زیست
در این سیستم پیش ساخته اسکلت فولادی کاملاً قابل بازیافت بوده و همچنین برای تولید سازه می توان از فولاد بازیافت شده استفاده نمود.
انعطاف پذیری در طراحی
طرح معماری برای سیستم ال اس اف دارای محدودیتی نمی باشد. قابلیت اجرای معماری خاص با بازشو های مختلف در سازه ال اس اف وجود دارد.
- امکان استفاده در کنار سایر سیستم ها
- سبک وزن
- امکان تولید انبوه
- کیفیت بالا به همراه یکنواختی
- مقاومت و سختی بالا
- دقت بالا در اجرای جزئیات
- عدم نیاز به قالب بندی
- مقاوم در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی
- عدم وجود افت و خیزش در دما های محیطی مختلف
- اجرا، ساخت و نصب در شرایط جوی مختلف
- حمل و نقل اقتصادی و راحت
- نصب سریع و آسان توسط متخصص
معایب استفاده از سازه ال اس اف LSF
علاوه بر مزایایی که برای سازه های پیش ساخته ال اس اف LSF شرح داده شد استفاده از این سازه دارای معایبی نیز می باشد که این معایب عبارتند از:
- محدودیت در ابعاد دهانه سازه ال اس اف LSF
- محدودیت در تعداد طبقات قابل ساخت حداکثر تا 5 طبقه
- نیاز به نیروها و متخصصین خبره
- هزینه ی بالا قطعات که در کارخانه با فلز گالوانیزه تولید می شوند.
کاربرد سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf
از آنجایی که مزایای این نوع از سازه های پیش ساخته بسیار زیاد می باشند طبیعی است که این نوع از سازه ها از کاربردهای بی شماری نیز برخوردار باشند. که در بخش زیر لیست از این کاربردها را خدمت شما عزیزان ارائه می کنیم که شامل
- ساخت ساختمان های مسکونی تا حداکثر ۵ طبقه
- مجموعه های ورزشی و آموزشی
- کارخانه ها و کارگاه های صنعتی
- ساخت و ساز نیم طبقه در فضاهای دارای ارتفاع زیاد
- اضافه بنا در پشت بام ساختمان به وسیله ی سازه های پیش ساخته ال اس اف lsf
- ساخت شهرک های مسکونی در کمترین زمان ممکن
معرفی شرکت مهندسی ویرا سازه
ویرا سازه طراح و مجری سازه های سبک فولادی سرد نورد شده ال اس اف در جهت بهبود كيفيت ساختمان، سبک و مقاوم سازی اقدام به طراحی، ساخت و اجرای این سیستم های پیش ساخته نموده است. فعالیت اصلی شرکت مهندسی ویرا سازه انجام کلیه پروژه های عمرانی سازه ال اس اف lsf، مشاوره ساخت و سازهای سریع و اجرای ساختمان های پایدار می باشد. برای اطلاع از هزینه ی اجرای سازه ی ال اس اف با مهندسین با تجربه ما در ارتباط باشید.