صفحه اصلی

سازه هوشمند ال اس اف LSF چگونه طراحی می شود؟

سیستم‌ سازه‌ هوشمند ال اس اف LSF می‌تواند سبب صرفه‌ جویی در مصالح و امور اجرایی گردد. نتیجه ی استفاده از آن وزن سازه و هزینه‌ های اجرا را کاهش می دهد. با استفاده از سیستم‌ های سازگار و مصالح هوشمند، سازه هوشمند می‌شود.

سیستم‌ سازه‌ هوشمند ال اس اف LSF می‌تواند سبب صرفه‌ جویی در مصالح و امور اجرایی گردد. استفاده از سازه پیش ساخته ال اس اف وزن سازه و هزینه‌ های اجرا را کاهش می دهد. با استفاده از سیستم‌ های سازگار و مصالح هوشمند، سازه هوشمند می‌شود.

سازه هوشمند می‌تواند خود را رصد کرده و با محیط وفق دهد. یک سازه هوشمند توانایی حس کردن تغییر شرایط محیطی را دارا می باشد. این سازه در موقعیت‌ های بحرانی، دستور مناسب برای بهبود عملکرد سیستم و حفظ یکپارچگی، ایمنی و بهره‌برداری سازه صادر می کند. سازه ال اس اف lsf نمونه ای از سازه های هوشمند می باشد.

سازه هوشمند ال اس اف LSF

مفهوم سازه هوشمند در صنایع مکانیک و هوا فضا بکار می رود. امروزه از این سیستم‌ ها در سازه‌ های مهندسی عمران و معماری نیز استفاده می شود. از این سیستم ها در موارد زیر استفاده می شود.

  • سازه های تحت تحریک غیر معمول مانند باد‌های بسیار شدید و یا زلزله‌ های قوی
  • سازه های خاص که نیاز به ایمنی بالا دارند مانند بیمارستان‌ها، مراکز تولید نیرو و آتش نشانی‌ ها
  • سازه هایی که تحت تحریکات شدید محیطی با ارتعاش زیاد سازه ممکن است آسایش ساکنین و امنیت سازه را متاثر سازد.
  • پل‌ ها و سقف‌ های با دهانه بزرگ و هر سازه شکل‌ پذیر دیگر

یکی از مناسب ترین سیستم های ساختمانی، سازه هوشمند ال اس اف LSF می باشد. امروزه ساخت سازه های فولادی سبک پیش ساخته در جهان مورد توجه قرار گرفته است.

سازه پیش ساخته ال اس اف LSF
سازه پیش ساخته ال اس اف LSF

سازه سنتی آجری، بتنی و فلزی

این سازه ها مقاومت کافی جهت تحمل بار را دارا می باشند ولی ظرفیت کافی در برابر تحریکات محیطی نظیر باد و یا زلزله را ندارند.
رویکرد سنتی سازه با خاصیت کاهش دامنه ی نوسانات ذاتی مصالح، شکل پذیری ثابت و وابستگی کامل به میزان صلبیت برای مقاومت در برابر بارها محدود کرده است.
در دنیای امروزی سازه‌ های مرسوم طراحی شده به دلیل ضعف در برابر زلزله قادر به تامین سطح امنیت زندگی نخواهند بود. به دلیل این که در دنیای واقعی نیرو های زلزله را نمی‌توان پیش بینی کرد، از این رو شناسایی رفتار سازه در هنگام زمین لرزه دشوار می‌شود.
این محدودیت‌ ها سبب کشف سازه های جدید شده اند. تحقیقات پیشرفته منجر به کشف مواد طبیعی و مصنوعی با خواص غیر معمول مصالح هوشمند و نیز سیستم‌ هایی که به طور خودکار، خود را با تغییرات محیطی سازگار می‌کنند. این سیستم ها با محیط سازگار می شوند.
سیستم ساخت سازه های فولادی سبک ال اس اف LSF یکی از مناسب ترین سیستم های هوشمند ساختمانی است که امروزه در جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه ال اس اف LSF

استفاده از این سیستم پیش ساخته به دلیل کیفیت مناسب ساخت و سرعت بالا و مقاومت مناسب در برابر زلزله از دهه 1950 میلادی در کشور های کانادا، آمریکا، ژاپن و… گسترش یافت. در ایران نیز این سیستم ساختمانی دارای تاییدیه فنی از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن بوده و از دهه 1380 شمسی به عنوان یکی از تکنولوژی های نوین ساختمان در کشور بطور رسمی معرفی شده است.

برای خواندن تاریخچه سازه های پیش ساخته به مقاله تاریخچه ال اس اف ویرا سازه مراجعه نماید.

خصوصیات مقاطع سرد نورد فولاد

  • عدم وجود تنش های پسماند در مقاطع

  • امکان ایجاد مقاطع با اشکال متنوع

  • مقاومت و سختی بالا

  • دقت و سرعت در اجرا و نصب سازه

  • هزینه بهینه

  • جلوگیری از پرت و هدر رفت مصالح در سازه هوشمند

استفاده از این روش ساخت را می توان به عنوان یک روش جایگزین در پروژه های ساختمانی سنتی و همچنین انبوه سازی مسکن مورد توجه قرارداد. در مجموع می توان گفت، استفاده از این سازه از هر لحاظ مناسب و در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار شهری می باشد.

سازه هوشمند ال اس اف
سازه هوشمند ال اس اف

سازه هوشمند ال اس اف LSF چگونه طراحی می شود؟چه مراحلی دارد؟

ال اس اف LSF به اختصار به معنی اسكلت فولاد سرد نورد شده می باشد. سازه LSF اولین و مدرن ترین سیستم ساختمان سازی در سبک سازی می باشد که از آن برای اجرای ویلا سازی، اضافه بنا و… استفاده می شود.
در کشورهای مدرن از LSF برای ساخت ویلا و ساختمان سازی استفاده می گردد. در کشور ایران هم از سازه ال اس اف LSF در صنعت ساختمان سازی ویلا سازی استفاده می شود. از سازه ی lsf برای ویلا سازی در شمال کشور مثل گیلان، گلستان، مازندران استفاده می شود.
شرکت فنی و مهندسی ویرا سازه نماینده تخصصی ساخت سازه های فولادی سبک ال اس اف ارائه دهنده ی خدمات در زمینه ی طراحی، ساخت و اجرا می باشد.
سازه هوشمند ال اس اف از ورق های فولادی سرد نورد شده تشکیل شده است. این ورق ها طی فرایندی در کارخانه های فولاد سازی گالوانیزه شده و در مقاطع خاص برش می خورند. اولین گام در فرایند تولید سازه LSF طراحی بوده که طبق پلان مورد تایید کارفرما طراحی می گردد.

بیشتر بخوانید: ال اس اف چیست طراحی محاسبات و اجرای آن

روش طراحی در نرم افزار طراحی سازه هوشمند LSF

طراحی سازه ال اس اف توسط نرم افزار FRAMECAD صورت می گیرد که جز مدرن ترین نرم افزار طراحی سازه ال اس اف می باشد. استفاده از تکنولوژی LSF بسیار سریع، با کیفیت بالا و فوق العاده با دقت است. LSF تنوع ساخت سازه های مختلف در مقیاس بزرگ، انبوه سازی ساختمان تجاری، اداری، کارخانه، انبار صنعتی، کمپ های سیار، تجهیز کارگاه و… را دارا است.
با طراحی این سازه در نرم افزار نمای از اسکلت سازه به صورت کامل و دقیق از تمام جهات ارائه می گردد. این نرم افزار بار زنده و مرده در ساختمان، نیروهای وارد بر اسکلت سازه و تمام اندازه های معماری را محاسبه کرده و این روند به صورت کاملا هوشمند صورت می گیرد.

ویژگی ها و مزایا طراحی سازه هوشمند ال اس اف LSF در نرم افزار

  • سرعت و دقت طراحی بالا
  • دید و فضای بیشتر برای جانمایی معماری داخلی
  • کمترین درصد خطا در طراحی
  • محاسبه وزن و طول سازهمتره برآورد قیمت سازه و اتصالات
ویلا ساخته شده با سازه هوشمند ال اس اف
ویلا ساخته شده با سازه هوشمند ال اس اف

مراحل طراحی و اجرای سازه هوشمند ال اس اف LSF

در مرحله اول باید نقشه محل اجرا با نظر کارفرما و توسط معمار ترسیم شود. در این نقشه باید کلیه موارد درخواستی کارفرما رعایت شود. طراحی نقشه در این نرم افزار با هدف محاسبات هزینه، بار وارده به ساختمان، محل قرار گرفتن ستون‌ها و… انجام می‌شود. این نقشه توسط نرم افزارهای هوشمند ترسیم شده و محاسبات مربوطه به آن انجام می‌شود.

در فرآیند طراحی، مهندسان طراح و معمار می‌توانند به راحتی و صرف وقت کمتری با استفاده از نرم افزار‌های CAD CAM طرح سه بعدی ساختمان را ترسیم کنند تا در وقت خود صرفه جویی نمایند.

پی کنی و فونداسیون

هر نوع ساختمانی برای شروع ساخت و ساز نیاز به پی کنی دارد. ابتدا باید پایه ی ساختمان محکم شود. در مرحله ی اول پی کنی و بتن ریزی جهت محکم سازی پایه‌ های ساختمان صورت می گیرد. برای پی سازه از بتن استفاده می شود. سختی بتن پی باید حداقل ده برابر دیوارهای ساختمان باشد.

اسکلت ساختمان

اسکلت ساختمان سازه‌ های فولادی LSF همان دیوارها می‌باشد. دیوارها در سازه‌ LSF از ستون هایی تشکیل می شوند که با اتصالات مورب، پیچ و مهره‌ به هم محکم می‌شوند. می توان دیوارهای سازه ال اس اف را توسط پلی استایرن یا بتن سبک پر نمود. تمامی دیوارهای سازه LSF می‌توانند خاصیت باربر یا غیر باربر را داشته باشند.
اسکلت سازه هوشمند ال اس اف در برابر زلزله از خود مقاومت خوبی نشان می دهد. همچنین در این مرحله باید از ابزارهای محکم کننده سقف مانند پانل‌ های فلزی یا تیرچه‌ ای استفاده شود.

شرکت فنی و مهندسی ویرا سازه اولین پیشگام تولید بتن سبک به جای پانل گچی در اسکلت سازه ال اس اف در ایران می باشد. یکی دیگر از اجزای اسکلت ساختمان سقف آن می باشد.

بیشتر بخوانید: بتن سبک سازه ای در سازه های ال اس اف

عایق بندی ساختمان

در این مرحله باید عایق بندی دیوارها و سقف توسط لایه پشم شیشه، پلی استایرن، ترکیب فوم یا پشم سنگ همراه با پلی استایرن و فوم پلی اورتان به روش تزریق انجام می شود.

تاسیسات

اکثر تاسیسات ساختمانی که در سازه‌ های ال اس اف LSF از لوله‌های پی وی سی می‌باشد. لوله‌ های پی وی سی از استقامت و انعطاف پذیری خیلی خوبی برخوردارند. در این مرحله باید کلیات استانداردهای عایق کاری تاسیسات ساختمانی را رعایت شود.

نصب درب و پنجره

در این مرحله باید از درب و پنجره های سبک وزن استفاده شود تا وزن زیادی را بر روی سازه وارد نشود.
شرکت مهندسی ویرا سازه مجری تخصصی سازه های LSF با هدف ارتقاء صنعت ساختمان در زمینه طراحی و اجرای سیستم قاب سبک فولادی می باشد. با توجه به مزایای فراوان سازه lsf مقاومت در مقابل زلزله، کاهش زمان ساخت، جابه جایی آسان، دقت بالا در اجرا و قابلیت بازیافت تا ۹۵درصد و… در این زمینه در حال فعالیت می باشد.
شرکت ویرا سازه به عنوان یکی از برترین شرکت های طراحی ساختمان به روش صنعتی قاب فولادی سبک ال اس اف در ایران می باشد.

لینک کوتاه این مقاله

مقالات مرتبط

سازه ال اس اف از جنس فولاد سرد نورد شده می باشد. این سازه به دلیل مزایای فراوان مانند سرعت ساخت بالا، عدم محدودیت در اجرای نما و پلان، قیمت مناسب، سبکی وزن و مقاوم در برابر زلزله و آتش و… مورد توجه مهندسان، پیمانکاران و ساختمان سازان قرار گرفته است.

خانه های پیش ساخته انواع مختلفی دارند. خانه های پیش ساخته ممکن است از جنس بتن سبک یا سیستم های قاب های سبک فولادی سرد نورد شده ال اس اف باشند. در ایران عمدتا به اشتباه به سازه های اسکان موقت خانه های پیش ساخته کانکسی گفته می شود. میان خانه های کانکسی پیش ساخته با سازه پیش ساخته ال اس اف lsf تفاوت فاحشی وجود دارد.

اکثر افراد تصور می کنند که ویلاهای پیش ساخته، همان کانکس های سفارشی هستند که نامشان عوض شده است، اما در واقع اینگونه نیست و تفاوت زیادی بین ویلای پیش ساخته و کانکس سفارشی وجود دارد. ویلا پیش ساخته ال اس اف LSF با پیشرفت تکنولوژی در عرصه ساختمان سازی شکل گرفته است.

همکاری با ویرا سازه

شما مهندسین، پیمانکاران، و طراحان عزیز میتوانید با توجه به نیاز بازار صنعت ساختمان از ویژگی ها و خدمات مجموعه ویراسازه در زمینه سازه های ال اس اف استفاده کرده و با مجموعه ما همکاری کنید .

تماس مستقیم با 09192191091